Taxi to the Dark Side (Taxiul către partea întunecată) -9/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

17 februarie, 2008

Taxi to the Dark Side (Taxiul către partea întunecată) -9/10

Un documentar şocant despre nedreptate şi tortură ce mă face să mă gândesc cu groază la posibilitatea (reală, având în vedere precedentele FSN-iste) ca şi pe teritoriul României să se fi întâmplat astfel de grozăvii! În rest doar tristeţe şi ură faţă de căderea în barbarie a SUA sub administraţia Preşedintelui Tufiş.

USA/ Engleză / min 106

Un şofer de taxi, lipsit de vină, e arestat şi moare după 5 zile de interogatorii şi tortură cruntă. Cazul acesta serveşte ca motiv pentru dezvăluirea în acest documentar a consecinţelor noii filozofii întunecate a Americii: lupta murdară şi fără mănuşi cu terorismul… în fapt torturarea şi uciderea civililor, pentru ca pe statistici să se vadă că vinovaţii de la 9/11 sunt prinşi şi se face dreptate!

Am fost multă vreme pentru păstrarea trupelor româneşti în Irak, experienţa în câmpul de luptă modern şi necesitatea de a arăta că suntem aliaţi de încredere a SUA făceau necesar sacrificiul în vieţi. Acum e timpul să ne cărăm urgent de acolo… susţinem o cauză greşită, ce este terifiant de imorală. Nu cred că e normal să fim aliaţi cu o ţară capabilă de barbarii ce fac ca pivniţele medievale să pară prin comparaţie prietenoase.

Contribuţia ţării noastre la sistemul de închisori şi transport al CIA este o ruşine ce va fi cu greu spălată… şi dacă ceea ce este prezentat în acest documentar s-a întâmplat şi pe teritoriul României, nu mi-ar părea rău ca politicienii noştri de seamă să fie judecaţi pentru crime împotriva umanităţii. Nu glumesc… călătoria către partea întunecată a SUA e una reală şi înfricoşătoare.

Iar demonstraţia fără echivoc a filmului, că mărturiile obţinute sub tortură sunt fabulaţii inutile, nu te face decât să te îngrozeşti asupra felului în care zeci de mii de oameni nevinovaţi au fost chinuiţi fără motiv. Asemenea abuzuri nu vor scăpa nepedepsite, oamenii aceia şi cunoscuţii lor vor dori să se răzbune… împotriva Satanei… şi poate că am curajul să spun că au dreptate. SUA chiar au creat iadul pe pământ!

Documentarul e şocant, puternic şi cu adevărat înfricoşător. Având în vedere subiectul… nu există momente luminoase. Din păcate simt că nu e materialul capabil să creeze presiune publică care să ducă la condamnarea adevăraţilor vinovaţi, aşa cum nu mă pot abţine să nu observ şi anumite momente de lâncezeală în film.

Speranţa există totuşi… următoarele alegeri vor aduce sigur schimbarea, Hillary, Obama sau McCain sunt oameni, nu bestii. Chiar mi-a plăcut de McCain, pentru un republican şi conservator tipul acesta nu e rău deloc.

Subtitrare aici (waiT)


4 comentarii:

Anonim spunea...

ar fi misto daca ar avea si subtitrare

danezia spunea...

Nu iti fa nici o grija, faptul ca am scris despre film, si am postat ca astept subtitrarea...

Dar cel mai important... faptul ca voi comentati si spuneti ca vreti subtitrarea la acest film... ii face pe traducatorii nostrii de elita sa isi mai modifice prioritatile.

;) lor le plac filmele gen Norbit si Meet the Spartans.

Anonim spunea...

a aparut filmul pe piata in Romania? stiu ca e pe youtube, l-am vazut, dar as vrea sa i-l arat tatalui meu care nu stie engleza.

Anonim spunea...

..ingrozitor de adevarat. "Doamne fereste-ne de asemenea necazuri".Rusine pentru ce au facut americanii in Irak si Yugoslavia. Razboiul in sine este o rusine pentru acest secol in care traim.

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.