Oscar 2008, scurtmetrajele de animatie. ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

19 februarie, 2008

Oscar 2008, scurtmetrajele de animatie.

Cititorii fideli ai acestui blog urmează să primească o surpriză plăcută... mai ales dacă o să se grăbească să tragă cu ochiul pe acest articol.
Best Short Film, Animated

Acestea sunt nominalizările pentru categoria scurtmetraj de animaţie. Una din cele mai puternice categorii de acest an, plină de filme inovatoare... şi extrem de diferite din punct de vedere stilistic.

Recomandarea mea este să vizionaţi şi să downloadaţi cât mai repede aceste scurtmetraje, ele vor disparea cu siguranţă de pe Youtube... nu am de gând să le caut şi să le postez la nesfârşit... aşa că ferice voi cei care m-aţi adăugat la feed.

Long live RSS. (pentru necunoscători, click pe chestia portocalie... dreapta jos... Noutăţi via RSS)


Meme les pigeons vont au paradis

Din punctul meu de vedere cel mai amuzant şi mai complet scurtmetraj din această categorie. Singura animaţie 3D CGI de acest an. Povestea e interesantă, animaţia superbă... finalul pe măsură.


Madame Tutli-Putli

Dacă vine vorba de stil, avem un câştigător indiscutabil... în această poveste a unei doamne ce are parte de o călătorie lugubră într-un tren fantastic. Se spune că pentru fiecare 16 secunde din film s-a lucrat o săptămână. Chiar şi pentru STOP Motion... asta e o chestie mare de tot. Din nefericire povestea şi ritmul ei, ne dau prea mult timp sa observăm calitatea animaţiei.


Moya lyubov (My love)

Această poveste despre prima dragoste e superbă... fiind pictată pe sticlă. Încă un stil diferit a cărui rezultat e superb. Animaţia rusă e la putere!


Peter & the Wolf

Încă un film de animaţie rus... ce în termeni de producţie depăşeşte tot ceea ce aţi văzut până acum. O adaptare plasată în Rusia modernă a basmului omonim.

I Met the Walrus

Se pare că pentru a închide cercul polar ... e nevoie de ceva sacrificii... să văd ce o să pot face! Din fericire e posibil totuşi că această animaţie bazată pe un interviu clandestin a lui John Lennon să nu fie esenţială!

2 comentarii:

Anonim spunea...

ms
char ma gandeam sa le caut zilele astea

danezia spunea...

@alexis nice site!

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.