No End in Sight -10/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

16 februarie, 2008

No End in Sight -10/10

De acum înainte nimeni nu ar trebui să aibă curajul de a îşi da cu părerea despre Irak fără să fi văzut acest film. Un documentar rece, metodic, lipsit de polemici goale şi prejudecăţi… ce o să te umple de furie. O demonstraţie clară a felului în care lumea e condusă de nişte idioţi cu o viziune limitată: câştigarea alegerilor, mulţumirea clientelei … şi joaca de-a stăpânii universului.

USA/ Engleză, Arabă/ min 102

Acest documentar mă face să urăsc… şi să iubesc din inimă America. Urăsc America cretinilor ce au plecat la război fără nici un plan, însă iubesc felul în care în această ţară există oameni care au puterea şi talentul de a demasca toate neajunsurile Americii pe care o urăsc. Dacă cumva stilul bombastic al lui Michael Moore va lăsat descumpăniţi No End in Sight e dovada că poţi ataca cu virulenţă politica SUA fără polemici, melodrame şi trucuri ieftine.

Nu am multe de criticat aici, poate doar secţiunea mediană se încurcă la un moment dat în prea multe interviuri succesive ce riscă să devină plictisitoare… însă e doar un lucru trecător… restul documentarului o să te umple de furie şi revoltă. Adevărul spus într-un mod logic nu a avut niciodată un efect atât de devastator.

UN MUST SEE!!! Pentru că nu este un film anti-război... şi chiar nu critică motivaţia razboiului (Fahrenhein 911 îşi face prea bine treaba). Arată pur şi simplu felul în care oameni politic inadecvaţi au făcut greşeli COLOSALE ce au costat viaţa şi sănătatea multor oameni! Incompetenţă, aroganţă, rea voinţă, interese, corupţie... totul sub privirea tâmpă a lui George W.Boschet

Trebuie să vă uitaţi şi să vă minunaţi! Ilici tată, Bombonele… ce dreaq am căutat în Irak? Şi Băse… chiar avem de gând să stăm acolo 100 de ani?

Subtitrare aici (OpenSubtitles)


2 comentarii:

Unknown spunea...

Salutari din nou, in legatura cu filmul acesta, trebuie sa recunosc k m-ai facut sa doresc sa-l vad, si am obs comparatia ta cu Fahrenheit 9/11, care uneori atinge cote de melodrama (da ff bn facuta) dar ce spui de o comparatie cu Zeitgeist? Zeitgeist are 3 parti, ce-i drept se pune cu toate conspiratiile majore ale istoriei, dar atinge si "operatiunea IRAK" intr-un mod mai diferit totusi decat Fahrenheit 9/11.

Unknown spunea...

PS :Sunt cel care ti-a mai recomandat "REC", intr-un comentariu la "Cloverfield"... :D
Nu stiu daca iti plac filmele made in Spain, dar Azuloscurocasinegro ce zici? :D
Salutari

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.