Away from Her -9/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

12 februarie, 2008

Away from Her -9/10

Ştiu la ce vă gândiţi… un peliculă despre efectele devastatoare ale bolii Alzheimer trebuie să fie una dificilă, dotată cu o atmosferă greoaie ce e propice doar unui festival de lacrimi. Cât de departe de adevăr, pentru că Away from Her e doar o dramă nu şi o tragedie. Deloc plictisitor, filmul acesta e capabil să îţi spună câte ceva despre bătrâneţe, efemeritatea dragostei şi importanţa amintirilor chiar dacă regizoarea / scenarista are doar 28 de ani.

Canada/ Engleza/ min 113

Aparenţele înşeală deseori… aşa că un film care promite sânge şi violenţă poate să te plictisească mult mai mult, decât o poveste jucată bine şi regizată pe măsură… despre singura boală terminală ce e cu mult mai blândă cu victima decât cu cei ce o cunosc.

Din fericire lipsesc melodramatismele ieftine, aşa că filmul acesta o să te impresioneze doar prin simplitatea şi sinceritatea poveştii.

Mă recunosc oricum sincer impresionat de curajul şi felul absolut remarcabil prin care Sarah Polley reuşeşte să facă un film atât de bun… fără să facă nici un pas pe terenul minat al unui subiect ce pentru mulţi are o încărcătură emoţională deosebită. În acest context pare aproape un miracol că această poveste îţi dă deseori ocazia să mai şi zâmbeşti!

Personal, mi-a plăcut la nebunie ambiguitatea subtilă a felului în care Fiona nu numai că uită decenii de căsnicie după doar 30 de zile în absenţa soţului ci se şi reîndrăgosteşte… în spatele unor priviri şi gesturi zace un rudiment de premeditare şi conştientă ce în lumina finalului lasă loc speranţei… speranţa că această descindere în uitare şi inconştienţă te mai poate lăsa să închei câteva conturi cu viaţa… sau cu o căsnicie deloc liniştită.

O recomandare de suflet pentru cei ce au răbdarea de a se lăsa absorbiţi de această minunată poveste. Vă garantez că nu o să regretaţi!

Subtitrare aici (RegieLive)


Niciun comentariu:

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.