Juno -10/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

06 februarie, 2008

Juno -10/10

Dacă supravieţuieşti primelor 15 minute ce urlă a film independent, excentricitatea, ciudăţenia şi sinceritatea dezarmantă a filmului o să te cucerească cu siguranţă. Nu îţi mai rămâne decât să te îndrăgosteşti de personaje, să trăieşti alături de ele povestea, să te minunezi de isteţimea scenariului… şi să te distrezi pe cinste privind cea mai amuzantă comedie a anului!

USA/ Engleza/ min 96

La fel ca şi mulţi dintre voi am recepţionat nominalizarea lui Juno la Oscarul pentru cel mai bun film cu un mare WTF!?! Sincer vorbind începutul filmului făcut cu ajutorul rotoscopingului şi primele replici acide ale personajului său principal m-au făcut să repet în gând un singur cuvânt: bullshit!

Din fericire perioada de acomodare nu durează mult şi filmul începe să curgă cu o naturaleţe pe care cu greu mi-aş fi imaginat-o de la o poveste cu un subiect atât de serios. Rezultă o dramă nemaipomenit de amuzantă… sau o comedie al naibii de profundă, depinde cum priveşti lucrurile, în care momentele emoţionante sunt lipsite de orice urmă de melodramatism ieftin.

Juno (Ellen Page absolut divină!) este din reflex sarcastică cu replici incisive ce surprind tot timpul. Cu toate astea… nesiguranţa pe care o putem simţi în aparenţa sa nu o face deloc antipatică… dinpotrivă. În jurul ei filmul transformă premisa demnă poate doar de vreo banalitate de film de miercuri seara ( a unei adolescente ce rămâne însărcinată şi decide să păstreze copilul) într-o explozie de aer proaspăt capabilă să te umple de optimism.

Scenariul e superb: reuşeşte să fie original fără a exagera cu ciudăţeniile, e dulce fără a fi dulcegăros, e serios fără a fi plictisitor, e amuzant fără a fi cretin… şi pregăteşte pe final o surpriză pe care sunt sigur că nu o să anticipaţi! Asta dovedeşte că se pot face filme cu şi despre adolescenţi ce pot fi distractive fără a fi idioate… şi care pot transmite un mesaj fără a fi moralizatoare.

Danezia i-ar da lui Juno un GO FOR GOLD însă ştie prea bine că Academia nu are chef anul acesta să fie de nici o parte a războiului politic pe seama avorturilor/adopţiilor. Sorry Juno, mi-ai plăcut prea mult… ai merita Oscarul pentru cel mai bun film… dar e greu să te compari cu There will be Blood, mai ales într-un climat ce a făcut ca 432 să nu prindă nominalizarea.

Vă recomand tuturor să vedeţi acest film… chiar merită. E mai mult decât ok!

Subtitrare aici (RegieLive)


4 comentarii:

Anonim spunea...

De acord ca este un film istet, plin de referinte pop-culture, care merita vazut, dar in acelasi timp am impresia ca este si poate cel mai supra-apreciat film al anului. Au fost mai multe detalii care m-au nemultumit, de la atitudinea degajata a lui Juno in timpul primei vizite la Mark si Vanessa, pana la reactia lui Bleeker la aflarea vestii. Hai sa fim seriosi, ce adolescent de varsta lui nu s-ar fi dat de ceasul mortii, in aceeasi situatie? Stiu - e o comedie, dar pana si o comedie are cateodata nevoie de realism.

danezia spunea...

Aceeași chestie mă sâcâie și pe mine... Juno și situațiile prin care trece ea sunt cam neverosimile... dar trebuie sa utilizam putin "suspension of disbelief" ca sa ne putem bucura cum trebuie de filmul asta.

Oricum Juno e o antieroina si anti-cliseul fetelor din teenmovies.

rayne spunea...

honest to blog ? :)

Anonim spunea...

Mi se pare un film prea fantezist...sincer!mie nu mi-a placut deloc...mi se pare un cliseu personajul lui juno,povestea e seaca in sine,nimic surprinzator,am stat 2 ore ca sa vad ,ce?un mare NIMIC!!

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.