I'm Not There -4/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

11 februarie, 2008

I'm Not There -4/10

Pentru cei care cunosc în detaliu viaţa lui Bob Dylan şi sunt interesaţi să afle mai multe despre viaţa legendei vii a muzicii americane I'm Not There este o capodoperă demnă de a fi urmărită de oricâte ori e nevoie… Pentru restul muritorilor de rând, acest experiment artistic e plictisitor, lipsit de formă, structură sau orice fel de urmă de coeziune.

USA/ Engleza/ min 135

Sunt rare momentele în care îmi recunosc cu seninătate ignoranţa… dar vizionarea lui I'm Not There mi-a creat o stare continua de perplexitate.

E prea puţin să defineşti acest film ca neconvenţional… e pur si simplu la fel de radical şi neobişnuit ca şi personajul pe care încearcă să îl descrie.

Foarte interesantă ideea redării tuturor faţetelor personalităţii lui Dylan prin intermediul a 6 segmente independente ca stil ce au în rolul principal 6 actori cât se poate de diferiţi în exprimare. Din păcate lipsa oricărei idei de unitate sau logică internă transformă acest film într-un coşmar pentru spectatorul nepregătit.

Insuportabil de pretenţios şi preţios… I'm Not There o să facă deliciul unui număr restrâns de oameni… cărora chiar le recomand acest film. Apoi îl recomand cu o satisfacţie diabolică tuturor snobilor… tortură plăcută.

Mie nu îmi mai rămâne decât să concluzionez:

Chiar îţi trebuie mult talent şi geniu pentru a face un film atât de prost!... absolut criptic şi impermeabil pentru oricine nu are cunoştinţe serioase în domeniu.

P.S.

Filmul nu e o cauză pierdută, unele scene sunt nu numai suportabile ci chiar moderat plăcute… apoi coloana sonoră e de vis (mi-am supărat toţi vecinii, urmărind pelicula la 4 dimineaţa via Z-2300… go Logitech!!!). În plus blonda Cate Blanchet face un rol foarte bun şi e câteodată singurul lucru care te mai face să urmăreşti în continuare filmul. Merită Oscarul… dar din nefericire:

Restul e doar o porcărie halucinant de ciudată! (şi eu de obicei ador chestiile ciudate)

Subtitrare aici (am dubii asupra apariţiei cât de curând a unei subtitrari)


Un comentariu:

Noru spunea...

Misto descriere a filmului. L-am vazut aseara dar cred ca va trebui sa-l vad de mai multe ori ca sa inteleg tot din el... daca e ceva de inteles :))

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.