(Oscar 2007) Ghid de supravietuire, partea a-II-a: Primele predictii!!! ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

12 februarie, 2007

(Oscar 2007) Ghid de supravietuire, partea a-II-a: Primele predictii!!!

Daca esti curios sa aflii cine ar trebui sa castige Oscarurile anul asta…… cred ca ai nimerit destul de bine (imi poti verifica antecedentele "penale" AICI si AICI)

Asa ca Danezia si-a dat demisia de la jobul sau de kakao saptamana trecuta, s-a apucat de fumat si acum sta ascuns de vreo 6 ore intr-un ungher, incercand sa termine de scris acest post (numai pe baza unei supradoze de cafea), inainte de plecarea trenului de la ora 8.

In mod obisnuit as fi inceput “Marele Articol” cu o aberatie in care sa citez diverse pareri despre Oscaruri: cat sunt de partinitoare, rasiste, lipsite de importanta etc…, insa ne fiind timp de asa ceva o sa ma rezum la ceea ce am inteles eu ca inseamna premiile Academiei de Film (+bla … bla).

Pana la urma e vorba de 5800 de oameni, actori (majoritatea), regizori, scenaristi… si diversi tehnicieni, ce isi dau cu parerea asupra filmelor urmarind screenere (legale :p) seara la o bere. Rolul redus jucat de “criticii de meserie”TM, in luarea deciziei finale e pentru mine lucrul fundamental ce ma face sa apreciez Oscarurile… pe de alta parte ma enerveaza enorm subiectivismul excesiv al celor din “Hollywoodland”

(Nota: *marcheaza categoriile asupra carora nu detin informatii suficiente, sau pentru care nu am luat nici o decizie definitiva. De altfel promit sa revin si asurpa Oscarurilor de care nu o sa ma leg in seara asta)

  1. Best picture (cel mai bun film) - The Departed

Babel, e întradevãr un film foarte bun, insa tema e deja fumata si tot timpul iti da impresia ca ii lipseste ceva. Iar un final bun nu te salveaza de iritarea celor din Hollywoodland.

  1. Best director (cel mai bun regizor) - Martin Scorsese - The Departed

Oricat v-ar fi impresionat: Alejandro Gonzales Inarritu in Babel, sansele sale sunt destul de reduse… mai ales pentru ca Scorsese a reusit cu “cartita” lui sa aduca putin aer de nostalgie fata de Hollywood-ul de alta data.

  1. Best actor (cel mai bun actor) - Forest Whitaker, The Last King of Scotland,

Fara comentarii…

  1. Best actress (cea mai buna actrita) - Helen Mirren, The Queen,

Fara comentarii…, chiar daca unii o sa planga putin dupa Penelope Cruz sau Meryl Streep.

5. Best supporting actress (cea mai buna actrita in rol secundar) * - Jennifer Hudson, Dreamgirls, aici lucrurile par sa fie destul de neclare… insa mie mi-a placut in mod deosebit acest rol… iar Globurile imi comfirma alegerea.

6. Best supporting actor * TCC too close to call, insa Jackie Earle Haley, Little Children mi-a placut… o sa ma mai gandesc.

7. Best foreign language film (cel mai bun film strain) * - El Laberinto del Fauno (Pan's Labyrinth), In principiu decizia e simpla, insa nu am vazut nici unul dintre celelalte filme. Problema e ca prea putini dintre membrii academiei isi bat capul cu filme straine obscure… ial Labirintul este deja ultracunoscut.

8. Best animated feature film (cel mai bun film de animatie) - Cars, cu toata ura mea fata de super-mega-ultracorporatia Disney… Cars e un film de animatie in care realizarile tehnice deosebite se combina cu un mesaj interesant. Mi-a placut.

9. Best adapted screenplay (cel mai bun scenario adaptat) * – daca adaptat inseamna “imprumutat” atunci The Departed merita acest Oscar… mi-e unul mi-au placut in egala masura Borat si Children of Men… revenim.

10. Best original screenplay (cel mai bun scenario original) - El Laberinto del Fauno (Pan's Labyrinth), din pur subiectivism (mi-a placut la nebunie!!!) cu toate ca… lupta cea mare se desfasoara (asa umbla vorba) intre Little Miss Sunshine si The Queen.

11. Best music (cea mai buna coloana sonora) * - Babel, pentru ca o singura scena a filmului m-a impresionat in mod deosebit. Raman cu rezerva El Laberinto del Fauno (Pan's Labyrinth).

12. Best song (cel mai bun cantec) – TCC* revin… insa miroase bine a Dreamgirls pe aici ; ).

13. Best documentary feature (cel mai bun documentar) * revin - An Inconvenient Truth e optiunea mea subiectiva.

14. Best cinematography (cele mai bune realizari in domeniul cinematografiei) * - El Laberinto del Fauno (Pan's Labyrinth), insa subiectiv as vrea ca Children of Men sa castige.

15. Best art direction (cele mai bune decoruri) * - El Laberinto del Fauno (Pan's Labyrinth), insa poate fi vorba si de pirati (Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest) pe aici.

[…] pentru ca nu prea este timp… si trenul care ma duce spre Bollywoodland… nu ma poate astepta … o sa fie timp si pentru Oscarurile mai tehnice :p

16. Best costume design (cele mai bune costume) - Curse of the Golden Flower, indiscutabil!!!

Am fugit, bafta tuturor.. si nu uitati sa ma votati la Roblogfest… din 14 februarie!.

Update 1. (16 februarie... undeva in Alaska) Traversand zapezi de peste 2 metrii inaltime, pe un drum de munte ce serpuia 40 de kilometrii pana la primul punct de acces internet, Danezia a realizat ca si noul sau job este la fel de infect ca si ultimul.

De altfel nici o noapte petrecut intr-o pestera rece... fumand nu neapart tigari, nu au reusit sa imi dezvaluie raspunsul la marea intreabare: Oscarul pentru cel mai bun actor in rol secundar. Maine imi dau demisia revin... odata ce revin in tara.

Update 2. (20 februarie... Roma) Scuze pentru lipsa de activitate din ultima vreme, am fost oarecum ocupat incercand sa scap de un serviciu penal si sa il "agat" pe urmatorul... si daca tot eram pe drum am decis sa iau o mica scurtatura pentru a vizita cativa prieteni buni de prin peninsula.

Partea buna este ca profitand de vremea superba de afara (un cer perfect... cum numai azzurul italian poate fi.. si vreo 20 de grade), pot sta cu laptopul afara la cafenea si admira efectele incalzirii globale asupra felului in care se imbraca fetele in sezonul rece. Deci... GO! GO! George W. Bush.

Daca si asa vine sfarsitul, macar sa murim fericiti.

Revenind la lucruri mai serioase e momentul sa mai "decernez" cateva Oscaruri:

17. Best animated short film (cel mai bun scurtmetraj animat) - (Scrat) No Time for Nuts e super si o sa castige chiar daca Disney a produs un scurtmetraj de exceptie The Little Matchgirl , un alt document(ar) lacrimogen asupra avantajelor incalzirii globale.

18. Best make-up (cel mai bun machiaj) - Apocalypto, insa si Adam Sandler sufera o spectaculoasa transformare in Click… o rezerva de notat. Sper ca totusi asta sa nu fie pana la urma noaptea lui El Laberinto del Fauno (Pan's Labyrinth)… sper…

19. Best sound mixing – Dreamgirls, cu toate ca daca ar fi sa o luam teoretic cea mai fina si placuta urechii inregistrare a sonorului apartine dupa umila mea parere lui Flags of our Fathers., dar… sincer nu ma pricep. Moga… tata, tu ce parere ai?

20. Sound editing - Flags of our Fathers.

21. Best film editing (cel mai bun montaj) - Children of Men, scena de lupta de pe final e absolut senzationala!!!!

22. Best visual effects (cele mai bune efecte vizuale/speciale) - Superman Returns, efectele mi s-au parut cu mult superioare celor din Piratii 2/3.

Si am mai ramas doar cu 2 Oscaruri neacordate (cel mai bun scurtmetraj si cel mai bun documentar scurtmetraj)… si 2 TCC. Trebuie sa ma gandesc mai bine la cel mai bun actor in rol secundat si la cel mai bun documentar… promit sa revin!

(final) Update 3. (22 februarie... Romania) Uff... dupa ceva vreme in care am batut lumea si campii, am reusit sa ajung si eu acasa. Ieri am avut ocazie de a revizita capitala... nu de alta dar le plecare era intuneric si nu prea am vazut nimic din goana taxiului catre aeroport.

Acum... fara suparare, dar am redescoperit un Bucuresti cu mult mai aglomerat si prafuit de la ultima vizita si populat de oameni la fel de pitoresti si de "primitori". Insa totul a fost ok, vizitele au decurs bine... traficul de influenta pe la Cotroceni si Palatul Victoria la fel. Am lasat cateva biletele... eh treaba multa, insa revenind la filme:

Pana la urma am renuntat la ideea de a vedea scurtmetrajele, si voi face o incercare disperata de a vedea documentarele pana duminica noapte. Cat despre cel mai bun actor in rol secundar... deocamdata raman la Jackie Earle Haley. Sper ca duminica dimineata sa pot posta predictiile finale.

Pheww... a fost interesant, dar e bine ca am terminat si am ajuns acasa... si aici ninge... ninge.. ca in basme. ANM-ul imi prezice viscol in noaptea asta, asa ca am plecat de la zapada... de zapada dau din nou. O seara faina tuturor...

6 comentarii:

Raluk spunea...

Sunt de acord cu majoritatea. O sa ma duc si eu la Little Children si Pursuit of happyness sambata si dupa revin cu ultimele pronosticuri. Poate picam de acord.

danezia spunea...

Ok Raluca, chiar sunt curios ce parere o sa ai despre aceste doua filme... ce mie mi-au placut extrem de mult.

Sunt de acord sa discutam mai indelung asupra pronosticurilor.

***

@lamaie, nu prea apreciez reclama offtopic in comentarii... eu zic ca e spam deocamdata. Am adresa de mail ma poti contacta... putem discuta.

ummagumma spunea...

Te-am votat la roblogfest, na! Si eu, si doi amici pe care i-am convins cu usurinta. :D

On topic: mie mi-au placut mult pustoaica din "Little Miss Sunshine" si Will Smith, in "Pursuit..."
La Best Picture fac galerie pentru Babel.

Offtopic: la "Letters From Iwo Jima" n-ai nici subtitrarea in engleza?

danezia spunea...

Multam fain si tie! si o sa te am in vedere la vot, nu din reciprocitate... ci pentru ca citesc f. putine bloguri si al tau imi place.

Revenint ontopic :p, total de acord..., insa Will Smith nu are nici o sansa in fata lui Forest Whitaker. Cat despre Babel... Crash a castigat anul trecut... pentru ca era o poveste cu si despre L.A. si Hollywood-land. As vrea si eu ca Babel sa castige... Academia ar da dovada de seriozitate... dar...

Abigail Breslin (Little Miss Sunshine)are sanse reale pt ca la oscarurile pt roluri secundare... e un mare balci si rost de suprize.

Te mai astept pe aici!

ummagumma spunea...

:)
Nu pentru reciprocitate ti-am spus ca te-am votat, ci pentru feedback. Faci o treaba tare buna cu blogul asta, eu te-am descoperit cu ajutorul Google acum ceva vreme si de atunci m-am tot intors aici. Dai niste repere, esti consecvent si sunt sigura ca ai multi cititori care apreciaza asta si care ar vrea sa continui in acelasi ritm. Felicitari inca o data (Doom 2 e cah!)!

Subtitrarea in engleza la Iwo Jima tot nu e de gasit?

danezia spunea...

;(, din nefericire nu s-a gasit nimeni sa traduca filmul din japoneza in engleza... si de aici a pornit totul. Apoi faptul ca filmul a fost lansat limited in state... a contribuit enorm la lipsa unei "versiuni" subtitrate.

Cu toate astea filmul iese pe 23 februarie (azi) in mare parte a europei (inclusiv pe la noi). Ashe ca bucurestenii se pot bucura de film la cinematograf... in timp ce restul o sa astepte cu nerabdare subtitrarea... :(. Mama lor de cinematrografe de provincie (inde filmele ajung dupa luni de zile)!11

Cat despre feedback... mersi si keep them coming!

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.