(Oscar 2007) Indigènes (Days of Glory) -10/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

25 februarie, 2007

(Oscar 2007) Indigènes (Days of Glory) -10/10

O dovada clara ca exista cu adevarat speranta si pentru cinematograful european (francez). Pacat ca aceasta capodopera a filmului de razboi nu aduce nimic cu adevarat nou... inafara senzatiei permanente de deja-vu.

Algeria, Maroc, Franta, Belgia/ Franceza, Araba/ min 128

Daca suferiti de arabo-fobie, uite un film numai bun ca sa va vindece. Daca sunteti francez... sau iubiti Franta, hmm... cred ca e o buna ocazie de a pune ochii in pamant, pentru ca acest film o sa spuna o poveste ce o sa va deschida ochii asupra a cat de multa ipocrizie se afla (si s-a aflat) in spatele devizei ”Liberté, Égalité, Fraternité”.

Si ca sa nu bat inutil campii, in mare in acest film este vorba de povestea unor eroi, soldati pe care Franta, i-a recrutat din colonii pentru a elibera patria mama... dar care se trezesc pusi la mijloc intre gloantele inamicului si nedreptatile si umilintele superiorilor si ale statului francez.

Cu toata tema destul de incarcata din punct de vedere politic, asta e un film de razboi... foarte bun. Actiunea e furibunda, scenele de lupta sunt filmate cu imaginatie si fler vizual, si sunt pline de dinamism. In plus distributia e nemaipomenita!!! rolurile sunt jucate exceptional, scenariul e si el foarte bun... iar regia adecvata. Filmul asta ia note excelente pe toate capitolele si tot atatea nominalizari... insa are o uriasa problema: NU EXCELEAZA LA APROAPE NIMIC.

Nu ma intelegeti gresit, filmul e foarte... foarte bun, si rar mi-a fost sa vad o pelicula atat de bine realizata dar care nu te surprinda deloc. Lipseste cronic acel WOW EFECT... si ai parte doar de o acumulare continua si de neoprit de simpatie si admiratie pentru acesti bravi soldati. Insa doar atat!?!?... tema este senzationala!.

O ocazie pierduta de a realiza cel mai bun film de razboi din istorie... si apropo... ca uitasem: Rusine Franta!!! Pentru felul in care iti tratezi eroii, iti meriti viitorul mediocru, si masinile incendiate pe strazi.

Subtitrare aici

Niciun comentariu:

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.