(Oscar 2007) Water – 8/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

27 februarie, 2007

(Oscar 2007) Water – 8/10

Un film cu un mesaj feminist extrem de puternic, ce se impleteste cu o emotionanta poveste de dragoste cu iz de telenovela intr-un fel nu prea digerabil pentru spectatorul obisnuit.

Canada, India/ Hindusa/ min 114

Asta e genul de film ce nu se dau niciodata la televizor.

O pelicula ce critica in mod vadit excesele religioase, face apel la ratiune si la bun simt... si incearca sa prezinte drama vaduvelor din India ce sunt obligate sa isi traisca existenta inchise intr-un templu, nu o sa faca niciodata ratingul oricaruia dintre filmele din seria Delta Force.

Iar atunci cand ai parte de un obscur film indian, filmat in stil european (da! lipsesc cantecele si dansurile)... lucrurile devin foarte clare.

Water este un film foarte bine realizat dar din nefericire si ultra-elitist, si cu um public tinta extrem de redus. Povestea ce trebuie neaparat spusa, stilul vizual exceptional al regizoarei si performantele actoricesti remarcabile ale intregii distributii... de abia reusesc sa aduca putina lumina intr-o productie greoaie, trista si destul de plictisitoare.

Nu ma intelegeti gresit, mie unul mi-a placut foarte mult filmul, insa imi e foarte greu sa il recomand, pentru ca mi se pare un demers inutil. Astfel de pelicule nu o sa reuseasca niciodata sa schimbe mentalitati barbare sau sa impresioneze trogloditi. Si atunci care mai e rostul lor?

Subtitrare aici

Niciun comentariu:

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.