Man cheng jin dai huang jin jia / Curse of the Golden Flower (Blestemul florii aurii) -7/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

01 februarie, 2007

Man cheng jin dai huang jin jia / Curse of the Golden Flower (Blestemul florii aurii) -7/10

Daca reusesti sa razbati prin prima ora a filmului (o penibila telenovela la scara imperiala), o sa fii rasplatit cu actiune furibunda si o scena de lupta de proportii epice, totul realizat pur si simplu spectaculos din punct de vedere vizual!

USA/ Engleza/ min 114

In vreme de sesiune si stres, Danezia revine cu cel mai scump film chinez din istorie... (45 milioane $), o impresionanta si deseori exagerata desfasurare de forte, ce reuseste sa iti dea o idee destul de buna asupra grandorii ascunse in Orasul Interzis, chiar daca aceasta pelicula nu respecta (si nici nu pretinde) adevarul istoric.

Mai pot sa mai zic doar ca fiecare cadru al acestui film este impresionant din punct de vedere vizual, un adevarat delir de culori si texturi .... iar despre scenele de lupta si imensul macel de pe final... huh... pot sa zic doar ca ma declar per total satisfacut desi m-am plictisit de moarte pentru mare parte din prima jumatate a filmului.

Puncte slabe... lipsa totala de credibilitate a povestii si a personajelor (imposibil de stabilit o legatura afectiva cu oricare dintre ele... poate ca si asta e intentia Partidului Comunist ?).... si artificiile atat de false de pe final... ce ruineaza vizual un film ce se chinuise pana atunci sa atinga perfectiunea.

P.S. Ciudat excesul de sange si sani din film... hmm... oare care o fi legatura?

Subtitrare aici (waiT)

Niciun comentariu:

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.