Half Nelson -9/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

10 februarie, 2007

Half Nelson -9/10

Astfel de filme merita laudate la nesfarsit. Half Nelson e plin de naturalete, sinceritate si reuseste sa iti administreaza fara ocolisuri o doza exceptionala de realitate... intr-un mod ce nu te plictiseste ci dimpotriva te implica emotional cu o forta nevazuta...

USA/ Engleza/ min 137

Synopsis (rezumatul filmului) aici

Uff... aer proasptat, dupa o eternitate de scufundaturi in laturi.

Asta da un film pentru cei mai analitici dintre noi!!!. Un film despre viata, lipsit de spectaculos si de ireal, insa plin de realitate si de o multime de lucruri in care te poti regasi. Unii critici spun ca asta e un film ce poate sa te inspire... NU!! Gresit!!! Pentru mine a fost o revelatie, mai puternica decat orice vizita a fantomei craciunului viitorului. A fost un soc imens sa descopar ca ma pot regasi atat de mult in personajul jucat de Ryan Gosling (Dan Dune).

Nu pot decat sa il recomand tuturor celor care vor pentru o seara... o calatorie sincera in realitate. Unul dintre cele mai bune filme pe care le-am vazut in ultima vreme... si un film care ma impinge la un subiectivism de care nu sunt de obicei capabil.

Un film elitist ce nu devine nici macar pentru o clipa pretentios si arogant... o poveste simpla despre oameni... ce poate sa devina plina de semnificatii pentru fiecare dintre noi. Dovada ca poti face filme care sa tinda spre capodopere... fara buget si fara actori cu nume.


Puncte slabe: Filmul urla a „INDIE”... zbiara chestia asta din fiecare por al sau... iar camera ce nu sta niciodata locului (chiar si atunci cand ar avea motive... vezi genialul „A fost sau n-a fost” a lui Corneliu Porumboiu)... reuseste sa te enerveze cateodata... desi reuseste si cateva momente de genialitate vizuala

Subtitrare aici

Niciun comentariu:

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.