Spider-Man 3 (Spiderman 3 / Omul-Paianjen 3) - 8/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

04 mai, 2007

Spider-Man 3 (Spiderman 3 / Omul-Paianjen 3) - 8/10

Nebunia asta de film ce a costat 250 de milioane de $ îşi face bine treaba, chiar dacă se încurcă deseori în propria împletitură de poveşti secundare. Întradevăr există destule momente greoaie şi plictisitoare... însă fiţi fără grijă... efectele speciale sunt uluitoare iar scenele de acţiune nu au cusur.

USA/ Engleza/ min 140

În mod clar Spiderman 3 nu este cel mai bun film al seriei, însă cel puţin e al naibii de distractiv. Iar faptul că scenariul implică apariţia inexplicabilă a unei mucozităţi lipicioasă venite din spaţiu cosmic... e un indicator destul de clar al intenţiilor producătorilor.

Ignorând totuşi premisa de film Horror de categorie B, scenariu complex reuşeşte în mod miraculos să adune extrem de bine povestea... chiar daca iţele ei sunt foarte îndepărtate, făcând în acelaşi timp loc pentru efecte speciale şi acţiune la scara monumentală. Asta este... la pelicula asta nu s-a făcut deloc economie... aşa că pregătiţi-vă să fiţi uimiţi.

Din nefericire cam toată risipa asta de resurse din scenele de acţiune nu are un prea mare efect atâta timp cât filmului îi lipseşte un ritm, o logică internă a crescendoului... acelaşi defect fatal de care suferă si 300. De unde şi plictiseala şi poticneala evidentă în firului poveştii ce devine evidentă în mai toate momentele în care eroul nostru nu mai zboară prin jungla de beton şi sticlă.

Spiderman 3 nu o să te facă să zici că ţi-ai irosit timpul... distracţia e asigurată... dar în acelaşi timp nici nu o să îţi lase vreo impresie de durată, mai ales că nu a mai rămas mare lucru din isteţimea ironica şi atmosfera primelor două pelicule ale seriei, în pofida aparenţei de complexitate a poveştii şi a ambiguităţii morale a tuturor personajelor. (nu prea e loc de alb şi negru... ci de infinite nuanţe de gri)

Per total pot spune ca filmul mi-a plăcut... E un Blockbuster in adevăratul sens al cuvantului... plin până la saturaţie de „pop-corn entertainment”. E distractiv, amuzant, plin de suspans si tensiune... are câteva momente triste, ceva lecţii de morală... si deţine o cafteală finală între supereroi ce face toţi banii, îl recomand.

Subtitrare aici


6 comentarii:

Anonim spunea...

Nebunie mare cu Spider-Man 3 si mi`am luat tzeapa pe torrent cand am vrut sa il copii :((..
Pai, scria Spider Man 3 si dupa ce il i`au, il deschid.. si imi cere o parola.. filmu` mai era in arhiva.. deci era treapa :|

danezia spunea...

Ei... cauta versiunea CANALSTREET, daca arzi de nerabdare sa il vezi...si daca nu gasesti un cinematrograf pe aproape la care sa ruleze filmul. (chiar se merita vazut pe marele ecran)

Nu se vede genial... insa sunt absolut impresionat de nebunia pustilor care au filmat... intr-un cinematograf japonez plin cu agenti de supraveghere (se vad clar pe pelicula).

Anonim spunea...

un prieten de`al meu din bulgaria la vad si ca sa`l citez a fost "15 min action, the rest was bla bla i love you bla bla". nu sunt mare fana spiderman,xmen,superman, dar totusi voi merge sa`l vad, numai ca sa vad pe ce au cheltuit atatia bani :)

Anonim spunea...

uite o super faza din film cu muzica perfecta:
http://www.efunny.ro/index.php/2007/05/15/spiderman-3-staying-alive/

danezia spunea...

LOL!!! :D!!! "the uber-cool Peter Parker"

=)) chiar ca te bufneste rasul.

Anonim spunea...

bleah! ieri l`am vazut. cum am intrat la cinema asa am si iesit. n`am ramas cu nimic din filmul ala. atatea momente penibile, fleoscalaul negru si mutant din spatiu, faptul ciudat ca pe toti dusmanii lui spiderman ii apucau tot felul de mutatii si superputeri, la un moment dat ma asteptam sa apara si blonda aia suparata ca spiderman s`a folosit de ea pt. a o umili pe mary jane, mutanta cu ceva costum de latex negru si sa`l bata cu o poseta de titan.
ce jeg de film, nu`mi vine sa cred.

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.