California Dreamin' castiga "Un Certain Regard" la Cannes!! ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

27 mai, 2007

California Dreamin' castiga "Un Certain Regard" la Cannes!!

Danezia zice din nou "Go!Go! good Romanian movies!!!"

Cristian Nemescu castiga (din nefericire) post-mortem, premiul "Un Certain Regard" la Cannes, reusind sa egaleze performanta lui MDL a lui Cristi Puiu. Eu unul sunt sincer surprins... insa placut impresionat.

Nu au mai ramas decat uriase emotii pentru 4 luni, 3 saptamini si 2 zile: premiul pentru cel mai bun rol feminin e aproape sigur (90%), insa eu visez (alaturi de Cristian Mungiu si de foarte multa lume) la Palme d'Or. Si nu visam degeaba... sansele sunt reale... chiar decente ...40%...

Ar fi absolut minunat un astfel de premiu la editia aniversara cu numarul 60 a festivalului de la Cannes, un semnal urias pentru talentul si potentialul ce se ascunde in "industria" noastra cinematografica...

... mai avem doar de exilat cativa dinozauri... si totul o sa fie minunat!!!

4 comentarii:

Tix spunea...

Şi Sergiu Nicolaescu nu îşi bagă unghia în gât? Cum a putut un “tânăr” ca Mungiu să câştige un aşa premiu şi el nu? Cine este cel mai prolific regizor. Lasă că o să facă Sergiu Nicolaescu un film în care el o să fie şi regizor şi interpretul principal şi scenarist. Iar filmul o să vorbeasca de cat de bun a fost Sergiu Nicolaescu ca actor, regizor. Mai bun decât Cristi Mungiu. Care nu a avut proiecte finanţate de Consiliul Naţional al Cinematografiei!

danezia spunea...

:)) LOL!!!

Thanks a lot!!!

Chiar vroiam sa ma iau rau de Serginio... (mai ales ca iar a papat marea majoritatea a banilor de la CNC)...insa mi s-ar fi zis ca am o obsesie cu omul asta.

Daniela spunea...

Are cineva idee cit dureaza filmul, fiindca nu gasesc nici un indiciu. Si cum s-ar putea intra in legatura cu Cristian Mungiu pentru a arata filmul la Women Deliver Conference la Londra in octombri, a carei tema este dreptul al sanatatea reproducerii si a sexualitatii, cu accent pe avortul in conditii de siguranta. Romania este exemplul mondial din acest punct de vedere. Aici au murit aproape 10.000 de femei in perioada cit a fost interzis avortul, iar Romania a detinut locul intii in lume in 1990 cu cel mai mare numar de avorul din lume: aproape 1 milion, in urma legalizarii. Sunt mult mai multe de spus, dar le voi spune la conferinta.
Daniela - Policy&Advocacy Consultant, Ipas Europe

danezia spunea...

Buna Daniela,

Filmul dureaza 2 ore si 8 minute.

Cat despre Cristian si eu mi-as dori sa nu mai raspund la nici un telefon sau email, avand in vedere expunerea mediatica uriasa a filmului si mizeria de scandal ce s-a declansat in tara.

Cred ca cel mai sigur ar trebui sa contactezi producatorii filmului...

http://www.4months3weeksand2days.com/index.php?page=contact

Ei sunt de fapt cei ce controleaza unde si cum poate acesta sa fie prezentat.

Sper sa iti fi fost de ajutor cu informatii, si mult succes la conferinta.

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.