(Oldie 1986) Castle in the Sky (Tenkû no shiro Rapyuta) - 9/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

29 mai, 2007

(Oldie 1986) Castle in the Sky (Tenkû no shiro Rapyuta) - 9/10

Această superbă animaţie japoneză tradiţională pare să vină dintr-un univers paralel... la fel ca şi acţiunea filmului. Noroc că încă mai avem parte de astfel de producţii capabile să te însufleţească şi să îţi clătească ochii după tortura nesfârşită de CGI-uri mediocre din ultima vreme.

Japonia/ Japoneză, Engleza (dublat)/ min 124

Dacă eşti printre cei ce consideră că Shrek 3 e un film bun, o să ai o mare surpriză descoperind această animaţie. Acţiunea non-stop, explozivă şi plină de suspans (gen Indina Jones) aflată într-un crescendo logic şi palpabil, face ca această aventură să fie accesibilă şi distractivă, deşi e presărată de o serie de lucruri ce o să te pună sigur pe gânduri.

Coloana sonoră (americanizată-simfonica-epică) a versiunii dublate pe care am urmărit-o, contribuie şi ea la dinamism, însă secţionează valoarea artistică a unor scene ce ar fi mers mai bine în liniştea originalului (in plus cred ca as fi apreciat mai mult coloana sonora originala mai restrânsă ca dimensiune, electronica si extrem de simpla).

Animaţia e superbă şi recreează o lume extrem ce mi s-a părut extrem de apropiată de cea din „Amiralul văzduhului” a lui Michael Moorcock. Un univers îngheţat undeva la nivelul tehnologiei anilor 20... err... a tehnologiei viitoare a unei lumi în care aburul e încă la putere... Minunat!!!

Subtitrare aici. (Titrari.ro, requires login)

P.S. Felicitări uploaderului, însă nu e nici pe departe RoSubed.


Niciun comentariu:

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.