Shrek 3 (Shrek the Third / Shrek al Treilea) - 5/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

18 mai, 2007

Shrek 3 (Shrek the Third / Shrek al Treilea) - 5/10

Shrek al Treilea este exact genul de producţie pe care filmele anterioare ale seriei o criticau cu atâta isteţime: este monoton, mediocru, plin de clişee şi de poante fumate de mult... infestat cu lecţii dubioase de moralitate... si din nefericire atât de normal şi lipsit de imaginaţie încât devine plictisitor.

USA/ Engleza/ min 93 (in România din 18 Mai 2007).

Dacă putem ignora grafica excelentă (cu care deja ne-am obişnuit), filmul astă are calităţi de producţie ce l-ar recomanda pentru o lansare direct pe DVD sau difuzare duminică la ora 10 dimineaţă. Este trist să vezi cum o idee genială ca Shrek se umple cu mizerii până când devine ceea ce se pornise niciodată să fie... o banală lecţie de moralitate şi viaţă în genul siropos si retard pe care Disney l-a adus la perfecţiune.

Shrek The Third (film creat doar pentru a stoarce bani, de pe urma reputaţiei seriei şi a curiozităţii fanilor) trebuie să fie punctul final al unei francize obosite îmblanzită de comercialism, banalitate şi lecţii de morală. Mai ales că uită să fie distractiv (înafara câtorva poante simple ce vor fi doar pe placul copiilor de scoală generală) şi în special pentru că îşi bate joc de spiritul seriei.

Revenirea la normalitatea a lumii poveştilor este dezamăgitoare... nu mi-a placut deloc faptul că producătorii acestui film... le-au zis pană la urmă Fionei şi lui Shrek să se ducă acasă acolo unde e locul... nu era altul mesajul filmelor anterioare?

De unde răsturnarea asta de opinii? De când prinţesele frumoase şi superficiale sunt personaje pozitive... într-un film cu Shrek? De ce normalul e din nou Ok? Shrek 3 sucks!!!

Subtitrare aici (Regie Live)

Oare de ce toate filmele lansate simultan şi în România (odată cu restul lumii) sunt nişte porcării comerciale?


3 comentarii:

Anonim spunea...

uh, nu`i prea pozitiva nici cronica ta, nici altele citite :( ce deprimant. asta nu ma va impiedica sa vad filmul. premiera e in bucuresti numai, in Arad o sa ma bata cucu pana va veni la cinema.
eu cred ca shrek2 e cel mai reusit din serie, dar o sa`mi dau cu parerea mai competent dupa ce vad si 3-ul.

danezia spunea...

Uite... filmul nu e foarte prost, dar nu e la fel de genial ca primele doua. (si mie mi-a placut mai mult Shrek 2... daca e sa o luam asa).

Sunt faze amuzante... dar ele sunt reciclate, iar unele momente sunt chiar jenanate.

The green ogre spunea...

Am vazut Shrek 3 si nu mi s-a parut o productie nici macar la jumatate din rangul lui Shrek 2.Cei de la Dream Works stau cate trei ani pana creeaza un nou episod si ma-s fi asteptat la ceva mai interesant,si la niste glume mai amuzante(in schimb intalnim si comportamente necaracteristice personajelor,care chiar anuleaza unele pareri din partile anterioare).Am studiat filmul,si cred ca s-ar fi putut adauga multe poante care ar fi atras atentia,mai ales cu un actor ca Eddie Murphy pe scena.Povestea nu e chiar asa criticabila cum spui,dar ar fi avut nevoie de unele aventuri mai palpitante,fiind putin monotona.

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.