28 Weeks Later (Dupa 28 de saptamani) - 8/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

16 mai, 2007

28 Weeks Later (Dupa 28 de saptamani) - 8/10

Această continuare are în rolul principal un scenariu deseori nătâng dar niciodată plictisitor. Rezultatul este o frenezie sângeroasă... ilogică dar absolut de terifiantă ce depăşeşte cu mult original atunci când vine vorba de cadavre, sânge, explozii... şi restul chestiilor ce fac fericit un fan de filme Horror.

USA/ Engleza/ min 99 (in Ro din 31 august 2007... no comment!!!)

28 Weeks Later îţi dă impresia că (la fel ca şi hoardele de zombie de îl populează), a fost infectat cu un virus ce îi întunecă vederea şi îi dezlănţuie o pofta de sânge de neoprit. Optimismul şi umanitatea originalului au fost înlocuite cu o atmosferă întunecată, sumbră, rece şi claustrofobică numai bună de sperieturi şi teroare de primă clasă. Toată povestea pare să fie construită doar pentru a face posibile o succesiune de scene ce o să te ţină cu sufletul la gură şi menite să satisfacă toate gusturile în materie de violenţă inutilă (incluzând o scenă zombies vs elicopter gen Grindhouse)

Intradevăr asta e un film al naibii de distractiv pentru fanii genul şi nu numai, însă încercarea de a înghesui cât mai mult sânge şi efecte speciale s-a făcut prin sacrificarea originalităţii şi isteţimii ce abundau în 28 Days Later.

De nepreţuit sunt aluziile directe la intervenţia americană în Irak şi cea de după uraganul Katrina, pe măsură ce redescoperim o Londră pustiită în care se instituie o „zonă verde” : )) de unde se încearcă repopularea Marii Britanii. Soldaţii sunt extrem de încrezători în forţele lor, comandanţii incompetenţi iar planul lor de acţiune este absolut cretin. Desigur că, prin repetate trageri de par (inclusiv proverbialii copii ce nu pot sta locului), în povestea noastră reapare virusul ucigaş ce redeclanşează nebunia.

Destul de repede oamenii pe care armata ar fi trebuit să îi protejeze devin principala ţintă a eforturilor de exterminare... şi curând un personaj gen Gordon Freeman (Half Life) conduce un grup de supravieţuitori, trebuind să lupte atât împotriva zombilăilor dar şi a soldaţilor, printr-un infern ce este supus pârjolului şi armelor chimice (pe lângă hoardele de zombies super-agili ce în actualele condiţii sunt cel mult o bătaie de cap).

Chiar dacă filmul e captivant şi te ţine în tensiune şi suspans... îngrozindu-te la fiecare colţ de stradă, nu pot să nu îi reproşez exagerarea în utilizarea camerelor mişcate şi a filmărilor prin luneta armei. Deşi contribuie mult la senzaţia extrem de apăsătoare a filmului... o astfel de viziune devine curând deranjată şi ameţitoare. În plus am rămas cu impresia că pelicula trebuia să fie mai lungă... scenariul avea mult potenţial şi în plus ar mai fi fost nevoie de destul timp pentru a începe să ne pese de personajele principale...

In rezumat „După 28 de săptămâni” nu e deloc o peliculă ce o să revoluţioneze genul Horror, dar cel putin are grija si te distreze şi să nu te plictisească... Îl recomand din toată inima pentru că e al naibii de înfricoşător (chiar dacă super-comercial).

Subtitrare aici (Regie Live)


Un comentariu:

Anonim spunea...

cel mai naspa film nu mai pot de frica

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.