The Hoax (Păcăleala)- 8/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

13 mai, 2007

The Hoax (Păcăleala)- 8/10

Richard Gere face un rol superb in aceasta intriga plina de suspans ce urmareste scrierea biografiei fictive a excentricului miliardar Howard Hughes. Minciuni, intrigi... si o extrem de curajoasa speculatie referitoare la Watergate.

USA/ Engleza/ min 115.

Fără prea multe complicaţii, asta e o poveste despre ţepe... nebunie şi puţină paranoia. Richard Gere joacă rolul unui mare mincinos (Clifford Irving)... cu forţă si imensă putere de a convinge. Hmm... sunt invidios =))

Filmul surprinde atât de bine atmosfera anilor 70, încât îţi vine greu să crezi că e realizat in 2006. Totul e realizat cu meticulozitate, atenţie la detalii ... sub o regie vioaie si isteaţa care te tine sub presiune chiar dacă lipsesc cu adevărat momentele cu adevărat spectaculoase.

Cred că cei care cunosc cate ceva despre miticul Howard Hughes (vezi... Aviatorul), o sa aibă parte în acest film de o experienţă extrem de interesantă, chiar daca speculaţii sunt la fel de nefondate ca si uriasa si nerusinata minciuna a lui Irving. Pentru restul... explorarea minţii unui mincinos patologic, povestea mai ciudată şi mai interesantă decât orice fictiune, comicul (via Alfred Molina), momentele de umor negru plin de tensiune şi radiografia (cam nereusită) a unei Americi ce se pregăteşte să erupă... sunt destule motive pentru a vedea un film foarte bun.

Subtitrare aici (Regie Live)


Niciun comentariu:

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.