Ada Roseti 14 - 13 Danezia ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

26 februarie, 2007

Ada Roseti 14 - 13 Danezia

Lista nominalizarilor si castigatorilor via WIKIPEDIA ;) Lista nominalizarilor este aici, iar seriile succesive de predictii se gasesc aici si aici. De altfel gasiti in acest blog cronici pentru toate filmele castigatoare de anul asta. Folositi cu incredere casutele de cautare... si lectura placuta.

Acuma nu stiu daca predictiile de aici sunt unele colective, insa deocamdata o creditez pe Ada Roseti cu ele. O fi facand ea (dar mai ales celalalt tip.. naiba ii stie numele) transmisia extrem de enervanta... insa spre deosebire de alti "critici" de pe la TV, se pare ca exista cineva, cu pareri destul de rezonabile si care sunt foarte apropiate de ale mele (rateuri simultane la multe categorii).

Dupa cum se vede de aici am "nimerit" 13 din cele 22 de predictii, asa ca am un procentaj decent de 59%, echipa TVR a facut cam 58% cu 12 din 24. Bloggerul si marele critic de film la egalitate :p!. Oricum prestatie mediocra... de ambele parti, dar cel putin spectacolul a fost plin de surprize.

Si daca e sa fim corecti, la unele categorii lupta a fost super stransa... iar unele Oscaruri au fost complet ilogice.

Acum, tare as vrea sa stiu numele incompetentului din TVR care continua cu formatul asta de transmisie a Oscarurilor cu dublaj. Ala e cretin din urmatoarele motive:

  • Cei care se uita la 4 noaptea la TV stiu engleza!!... si pentru ca ii intereseaza spectacolul atat de tare vor sa il vad in forma originala!
  • Bietii prezentatori/traducatori sunt chinuiti incredibil: Au o misiune imposibila avand in vedere viteza de prezentare, durata si subtilitatile spectacolului, apoi toata lumea are motive sa ii injure la greu pentru idioteniile pe care le debiteaza... deh dupa vreo 6 ore e explicabil.
  • Pana la urma nimeni nu intelege nimic... nici cei care cunosc engleza, nici bietii somnambuli care nu au altceva mai bun de facut.
  • TVR-ul face rating la Pro 7.
  • TVR-ul il supara pe comisarul nostru pentru multilingvism...
Si asa... ca sa fie gogomania completa, la jurnalul de stiri de dupa Oscaruri, o ilustra necunoscuta imi readuce aminte ca Oscarul pentru cel mai bun film a fost castigat de CARACATITA!!!!!

Incredibil... unii oameni sunt platiti sa fie cretini pe sticla in timp ce altii se pregatesc sa plece la servici :(

8 comentarii:

ummagumma spunea...

Chiar Caracatita a spus? Rili-rili? :))) E de retinut!

Parizian spunea...

Am ratat si eu chestia cu "caracatita" dar e tare de tot :)

Mie mi-au iesit doar 9 din 24... dar sincer nu ma asteptam sa ia Babel atat de putin. Totusi filmul lui Inarritu merita si ceva mai serios decat Original Score...

Oricum pe la shorts (animatii si documentare) era destul de greu sa nimeresti raspunsul corect...

danezia spunea...

Eh ce sa le faci... stiristi de dimineata.

Raluk spunea...

Tocmai acum am publicat si eu un post sa ma iau de penibilitatea de transmisie de la TVR.

Anonim spunea...

Mai bine hai sa vorbim despre castigatori si perdanti.
Parerea mea e ca "Pan's Labyrinth" merita pe deplin Oscarul pentru cel mai bun film strain.
O mare nedreptate. Nu exista o lume perfecta, asa cum si-ar fi imaginat-o, probabil, micuta fetita din Labirint.
Americanii tot magari raman.

danezia spunea...

@raluca (ei schimbare de nick ;p !!)... eu am incercat sa le explic ca is penibili de pe la globurile de aur. Din cate am auzit (nu am avut rabdarea sa vad globurile) lumea s-a scuzat motivand ca prin lege sunt obligati sa asigure dublajul oricarei transmisii... mai ales pe postul national. Eu zic sa se gaseasca o solutie care sa ii satisfaca si pe telespectatori.

@Kh, promit sa vad in curand si "The Lives of Others" (Das Leben der Anderen)... deocamdata nu avem de unde sa stim daca alegerea a fost una corecta.

Insa iti garantez ca Academia a gresit in mod flagrant in cazul "Children of Men" filmul asta merita mult mai multa recunoastere!

Parizian spunea...

Mie sincer mi-a placut Children of Men dar nu atat incat sa-l premiez prea tare. Mi se pare ca totusi ii lipsea ceva...

Faza cu focurile care inceteaza cand se aude plansul copilului e sublima dar parca dadea putin in melodramatic in momentul in care eroul moare exact in momentul potrivit pe mare in plina ceatza...

Poate sunt eu prea cinic...

Anonim spunea...

si credeam ca sunt singurul care a vazut la 7:50 cum zic aia Caracatita si Forest Uaitaker (pronuntie bestiala a lui Whitaker)

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.