The Kids Are All Right - 8/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

25 februarie, 2011

The Kids Are All Right - 8/10

O comedie inteligentă şi plină de umanitate despre ceva moravuri moderne ce se dovedesc a naşte aceleaşi probleme vechi de când lumea...

USA, 1h 40 min.
Deşi premisa acestui film ar părea cam avangardistă pentru 90% dintre români: descoperirea de către 2 adolescenţi a tatălui natural (donator de spermă) şi introducerea acestui într-o "familie modernă" în care părinţii au acelaşi sex... prezentarea umană şi plină de căldură a acestei poveşti ne face să renunţăm treptat la dubii şi să acceptăm că până la urmă se poate şi aşa...

Astfel că odată ce a trecut şocul inserării în contextul ce face ca Annette Bening şi Julianne Moore să joace (extrem de bine) rolurile unui cuplu (căsătorit?) de lesbience, povestea începe să devine treptat tot mai banală până când să ajungă la uşurinţa de digerat a unui sitcom.

Tatăl celor doi copii perfect normali din toate punctele de vedere (în pofida părerilor preconcepute) se dovedeşte a fi cu adevărat "ciudăţenia" filmului. Un fel de hippie cu un ascuţit simt al afacerilor pentru tot ceea ce e organic... şi care pare să fie definit de o relaxare totală în a aborda lucrurile: de ce să nu donez spermă... hmmm pai de ce să nu îmi întâlnesc odraslele..., eh... oare de ce să nu le întâlnesc părinţii... nah... părintii sunt de fapt două ele... de ce nu? şi... de ce să nu mă îndrăgostesc de una dintre ele... e natural (şi organic) până la urmă nu?

Subiectul unui astfel de film e capabil să creeze pe la noi isterie şi fobii, pe acolo devine deja banal (chiar dincolo de Sundance)... cu toate acestea nu pot decât să spun bravo unei comedii draguţe ce a reuşit să mă facă să uit chiar absurdul premisei şi faptul că este gay.

Niciun comentariu:

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.