127 Hours - 10/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

25 februarie, 2011

127 Hours - 10/10

Danny Boyle face minuni, regizând cu un incredibil talent poate cel mai memorabil film al anului 2010, o relatare... veridica, palpitanta, terifianta a unei incredibile povesti de supravieţuire...
 USA, 1h 35min

Cel puţin o data în viata toţi ajungem sa facem o mare prostie... din graba, neatenţie... şi deseori din încrederea nelimitata în forţele proprii. Din fericire foarte putini dintre noi ajung sa facă o tâmpenie atât de mare ca Aron Ralston (James Franco) ce ajunge sa fie prins "intre o piatra şi un loc tare...",  o tâmpenie care să le pună în pericol viaţa.
Din nefericire nu multi dintre noi au puterea, logica şi sângele rece necesar de a ieşi în viaţă dintr-o situaţie limită...

127 de ore nu este un simplu exerciţiu de a realiza un film... despre un subiect ce nu prea s-ar preta marelui ecran şi nici un documentar al unei întâmplări cu adevărat remarcabile... ci o incredibil de captivantă pelicula, ce ne ţine în suspans chiar dacă toată "acţiunea" se petrece într-o crăpătură din pământ.

În mod ireal "127 Hours" este foarte distractiv de urmărit, mai ales că 70% din filmul e static, claustrofob (vedem cerul extrem de rar) şi spre final avem parte de o scenă foarte dură, ce e capabilă să provoace palpitaţii celor mai slabi de înger. Meritul de a face o reuşită din acest film îi aparţine în totalitate lui Danny Boyle, ce reuşeşte să găsească destul elemente de variaţie, realism şi tensiune pentru a face vizionarea a 127 de ore de captivitate o experienţă cu care să ne putem cu toţii identifica.

În final rămâne doar întrebarea... oare suntem cu toţii capabili de a face orice pentru a supravieţui?
Răspunsul meu ar fi fost NU... poate aş fi aşteptat la nesfârşit o salvare ce nu ar fi avut să vină. Acum cred că aş încerca să îmi acord o şansă.

Niciun comentariu:

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.