The Fighter -8/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

22 februarie, 2011

The Fighter -8/10

Deşi dezamăgitor de previzibil, The Fighter ne propune un trio de roluri jucate, absolut excepţional, ce fac rapid uitate toate neajunsurile şi transformă vizionarea acestui film, cu şi despre box, într-o experienţă captivantă... cu mult peste tot ceea ce ne-au propus, în ultimii ani, peliculele plasate în lumea sportului.
 USA, 1h 54min

"Luptatorul" nu are prea multe secrete pentru oricine ştie puţin despre istoria recentă a boxului... mai ales că mai toti dintre cei ce anticipau lupta dintre Doroftei si Arturo Gatti stiau cate ceva despre trilogia epocala de meciuri "Ward vs Gatti".
Totuşi nu e nevoie să fi vazut nici macar un meci de box... ci doar "Rocky" pentru ca scenariul filmului de faţă să nu te impresioneze foarte mult.

Daca totuşi vorbim de "Rocky" sau "Raging Bull"... putem spune liniştiţi că "The Fighter" este o producţie comparabilă ca valoare însă net inferioara sub aspectul unic al puterii sale de a ne impresiona. Filmul e captivant, jucat foarte bine... însa lipsa unei legături emoţionale reale cu oricare dintre personajele de pe ecran face această pelicula prea puţin memorabilă şi numai buna de uitat.

Problema e reprezentată de felul inexplicabil in care regizorul David Russel "pune in valoare" talentul actoricesc al lui Mark Wahlberg, atenuând mult din impactul unui rol ce ar fi putut duce de unul singur filmul în spate şi crea aura de mitologie necesara "nemuririi" acestui film. Singurul lucru util din toata povestea asta e ca asta aflam cu siguranta cine nu o sa castige Oscarul pentru regie şi cel mai bun actor... in acest an.

Partea grozava a lui "The Fighter" stă în faptul că eşecul "starul" poveştii creează oportunitatea a două roluri secundare cu adevărat memorabile... singurele motive reale pentru care recomand să vedeţi acest film: Christian Bale... un frate vitreg cu multe probleme la cabina şi Amy Adams, ce joaca rolul singurei personalităţi puternice, logice şi capabila de a influenta în bine cariera lui Ward. Merita menţionata si Melisa Leo, ce joaca atât de bine rolul unei mame pentru care propria imagine despre sine e mai importanta decât conştientizarea realităţii ca nu face decât sa îşi distrugă fiul.

Pana la urmă, "The Fighter"  pare să fie un fel de Rocky, bazat pe fapte reale... făcut pentru admiraţia cunoscătorilor boxului, jucat foarte bine... însa poate prea puţin distractiv sau memorabil pentru a ne place tuturor.

Niciun comentariu:

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.