Blue Valentine - 7/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

26 februarie, 2011

Blue Valentine - 7/10

Privind începutul şi sfârşitul unei relaţii pornite nu pe cele mai promiţătoare baze "Blue Valentine" doreşte a face o autopsie a eşecului unei căsătorii însă reuşeşte să ajungă nicăieri... la fel ca şi cele două personaje ale sale.
USA, 1h 54min
Trăim zile dominate de un crunt romantism... Sf. Valentin, Dragobetele... nesfărşitele sărbătoriri primăvăratice ale iubirii şi un divorţ anunţat al unor pseudo-vedete ce mă face ca să evit de acum înainte jurnalele de ştiri.
Ori despre un divorţ inevitabil este vorba şi în "Blue Valentine" o poveste cu rol de avertizare... ce pune să ne gândim de două ori asupra conceptului de căsătorie... sau mai bine spus a căsătoriei făcute în pripă... şi care nu e consolidată apoi de interesul ambilor parteneri.

E bine atunci când o nebunie aduce alături doi oameni şi face ca între ei să se aprindă iubirea... e rău atunci când ei nu înţeleg că trebuie să comunice, să nu aducă jobul... şi problemele acasă... şi să uite motivele ce i-au adus împreună fără a crea noi motive pentru a rămâne împreună. 

Filmul este unul dificil, întunecat, poate chiar răscolitor şi ca atare este antidotul perfect pentru zilele prea roz din calendar.

Niciun comentariu:

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.