Oscar 2010, Food Inc -9/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

22 noiembrie, 2009

Oscar 2010, Food Inc -9/10

Rolul unui documentar este de a ne face să întelegem cu adevarat lumea în care trăim, de a ne deschide ochii... ilumina minţile, crea gânduri şi ideii, iar Food Inc. are marele merit de a face toate aceste lucruri cu aparentă uşurinţă. În plus această povestire (uneori înfricoşătoare, alteori revelatoare) despre mâncarea noastră de zi cu zi... o să ne facă să privim mult mai atenţi şi ceea ce se ascunde dincolo de ambalajele colorate din rafturile supermarketurilor.
USA, 94 min.

Cronica mea e simpla: vedeţi acest documentar, chiar dacă unele scene pot fi sensibile (puteti vedea oricum chestii mai oribile pe youtube... ce demonstrază cum animalele sunt simple materii prime in industria alimentara: tratate rece, cinic şi cu brutalitate... niciodată cu umanitate sau respect). Vă invit să vedeţi acest film doarece el nu se bazează pe imagini oribile şi socante ci că se axează pe o prezentare clară a felului în care câteva companii (mai bine spus idei despre producţia agricolă) au ajuns să controleze ceea ce mâncăm.

Hamburgerul in a carui compozitie se poate găsi carnea din aproape 1000 de vite (multe bolnave sau moarte), gaina gata de sacrificare in 47 de zile, porcul in trei luni, peştii hrăniti cu antibiotice şi plantele de cultură rezistente la ierbicide sunt doar micile "miracole" ale unei industrii ce doreste să producă cât mai: MULT; GRAS şi IEFTIN.

Din fericire Romania inca mai are tarani si fermieri cinstiti... asa că vă indemn să vizionaţi filmul si după aceea să vă mai gândiţi un pic înainte de a cădea în capcana supermarketurilor. Poate vom găsi o alternativă între bişniţarii din pieţe şi mâncare industrială de la raft.

Niciun comentariu:

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.