Cum sa luptam impotriva gripei noi A(H1N1), ghid de supravietuire ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

03 noiembrie, 2009

Cum sa luptam impotriva gripei noi A(H1N1), ghid de supravietuire

Deoarece consider gripa porcina (mexicana) de tip A(H1N1) ca fiind un pericol real, continui lista articolelor cu un o precizare extrem de importanta cu privire la aceasta gripa de tip nou.


Gripa de tip nou reprezinta o evolutie fireasca a virusurilor de tip gripal si nu reprezinta un virus fabricat.
De aceea simptomele nu difera foarte mult de cele ale unei gripe obisnuite, insa in mod extrem de viclean... gripa de tip nou debuteaza extrem de bland... aproape ca o viroza respiratorie obisnuita.

Acest lucru incurajeaza raspandirea... oamenii avand tentatia sa se duca la scoala sau servici, ducand si la contaminarea altora. De aici rezulta marele pericol al gripei noi, pericol asa de bine reprezentat in UCRAINA acolo unde responsabilii s-au trezit cu tara contaminata dintr-odata.

Valul 2 de gripa nu omoara mai mult decat o gripa obisnuită însă este extrem de contagios si duce la infectarea in masa a populaţiei şi la panică. El poate pregati cel de-al treilea val (cu mortalitate ridicata) ce nu mai poate fi oprit odata ce gripa nu mai poate fi izoltata.


Pentru tinerea sub control a acestei epidemii este necesara identificarea rapidă a bolii şi izolarea cazurilor. Nu trebuie sa va fie frica daca sunteti potentiale cazuri pozitive: rezolvarea bolii este in cea mai mare parte a cazurilor banala şi va ofera IMUNITATE.

-Urmariti simptomele şi intrati in izolare imediat ce ele se manifestă (doar daca temperatura trece de 37.5, o temperatura normala indica o viroza banala).

-Contactaţi medicul de familie pentru a raporta imbolnavirea. Este foaret important sa tineti legatura cu acesta astfel incat medicamentele antivirale TAMIFLU / Relenza sa fie disponibile in caz de evolutie severa.

-Trebuie sa aveti un termometru la dispozitie pentru a va masura eficient temperatura. Temperatura normala a corpului variaza (la masuratoarea sub limba) intre 36.5 dimineata şi 37.5 dupaamiaza.

-Purtati masca chirurgicala pentru a îi proteja pe cei dragi (măstile chirurgicale se folosesc eficient doar aşa... pentru că nu vă protejează efectiv de contaminare). Evitaţi contaminarea suprafeţelor, si aveţi grijă ca ele să fie dezimfectate corespunzător.

In caz de diaree sau vomitaturi sau la depasirea temperaturii de 38 de grade anunataţi de urgenta autoritatile pentru a se face tratamentul antiviral sau internarea. Diareea sau vomitaturile va indica sa actionati urgent si decisiv pentru siguranta dumneavoastra si a celor dragi!! 



Odată depăşit momentul critic (de obicei doar temperatura mare şi ameţeli) este nevoie sa mentinenti izolarea pana la dispariţia totala a simptomelor si sa continuati sa purtati mastile inca o perioada din precauţie si respect pentru cei din jur.

Lista de necesitati:

  1. -termometru medical.
  2. -datele de contact ale medicului de familie plus orarul de functionare al cabinetului acestuia (in caz de evolutie severa).
  3. -masti chirurgicale pentru a preveni infectarea celor dragi.
  4. -dezinfectant pentru a curata regulat suprafetele in timpul evolutiei bolii.
  5. -medicamente obisnuite (tip paracetamol sau continand paracetamol) pentru a reduce simptomele obisnuite.

Odihna placuta si sa profitati de izolare si un concediu fortat dar din care o sa iesiti IMUNIZATI, si cu constiinta impacata cu nu aţi infectat si pe altii.

DNZ

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.