An inconvenient truth 10/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

26 octombrie, 2006

An inconvenient truth 10/10

"Pentru ca si un pamant rotund si care se invarte in jurul soarelui a fost la vremea lui un adevar ce nu convenea..."

USA (Participant Productions– release UIP)/Engleza/ min 100

Gen: Documentar

In acest film-documentar, Al Gore incearca sa aduca in atentia tuturor, ceea ce comunitatea stiintifica (cea reala... nu pseudoexpertii si purtatorii de cuvant ai BIGCORP Inc.) se chinuie de atata vreme sa spuna... schimbarile climatice sunt reale si se intampla ACUM.

Asta pentru ca, desi 100% din lucrarile stiintifice demonstreaza ferocitatea si viteza fenomenului in mass media mai mult de jumatate din reportajele pe aceasta tema... tind sa se indoiasca de problema, doar pentru ca e vorba de un adevar ce nu convine multora.

Acum toata lumea are ocazia sa urmareasca argumentele si opiniile celor mai reputati oameni de stiinta din lume, prezentate de cel care trebuia sa fie urmatorul presedinte al Statelor Unite, intr-o maniera atractiva, interesanta si presarata cu umor.

Tot ce imi doresc e ca istoria sa nu se repete si avertismentul lui Al Gore, sa nu ramana neauzit... asa cum si vorbele lui Churchill, Eisenhower si Murrow au ramas la vremea lor. Riscul e ca de data asta... sa nu mai fie nimeni care sa remarce... "cat de tampiti am fost".

Subtitrare aici

P.S. Orice comentarii de genul „ManBearPig” sunt destinate automat stergerii, vedeti documentariul, cititi datele stiitifice... si apoi mai discutam.

3 comentarii:

Anonim spunea...

mie mi s-a rupt sufletul numai cand am vazut filmuletzul animat cu ursul polar care nu mai gasea gheata pe care sa se asesze, e extrem de trist, si sincer, nu sunt prea optimista in privinta unor schimbari in bine,nu vad corporatia care sa isi reduca producttiile pt. ca dauneaza mediului. Banii au devenit prea importanti, incat ajung sa ne controleze ei pe noi. e trist cat de hamesiti sunt oamenii, e ca si cum am sta pe o ramura de copac si ne-o taiem singuri de sub picioare, de avizi ce suntem.......

danezia spunea...

dhori_a nu vreau sa te intristez...
insa in aceasta iarna... filmuletul acela a devenit realitate pentru o mare parte a Oceanului Inghetat. Sa stii ca sincer imi pare rau... ca oamenii... ca specie pot gresi atat de mult fata de lumea in care traiesc.

Anonim spunea...

Din pacate mesajul ascuns al filmului este cel politic. Fragmentele din film, in care sunt adaugate secvente din viata privata a politicianului sunt chiar agresive. Si mai cere si 300.000$ pe o prezentare. Eu as nota filmul cu nota 8.

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.