(DOC) China Rises - EP4 City of Dreams 10/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

04 octombrie, 2006

(DOC) China Rises - EP4 City of Dreams 10/10

„Ultimul episod al acestei miniserii de exceptie are ca subiect principal orasul de unde a inceput totul: Shanghai, si pe locuitorii sai ale caror destine sunt afectate in mod diferit de transformarea miraculoasa prin care trece China” DANEZIA

Canada(CBC – Canadian Broadcasting Corporation) Engleza (Chineza)/ min 4 x 53

Gen: Documentar

EP4 City of Dreams 10/10

Shanghai poate fi considerat o reprezentare fidela, dar la o scara mult redusa a Chinei, sau mai precis a viitorului acesteia, un oras in care trecutul, prezentul si viitorul isi disputa fiecare centimentru de teren intr-o lupta din urma careia o noua generatie de chinezi pot duce un stil de viata comparabil cu cel din orice alta metropola a lumii, insa o dezvoltare exploziva ce lasa urma alte milioane de oameni.

Pregatiti-va sa fiti uimiti de un oras cu o arhitectura desprinsa parca din romanele SF, in care bogatia extrema si saracia lucie se intersecteaza la fiecare colt de strada. Un loc in care cele mai frumoase vise dar si cele mai crunte cosmare pot deveni realitate. Un simbol impozant si puternic al unei natiuni ce urmeaza neabatuta calea dezvoltarii cu orice cost si prin orice mijloace, dispusa la orice sacrificii in cursa nebuneasca de a recupera decalajul fata de lumea occidentala cat mai repede.

Sincer am fost impresionat de tot ceea ce reprezinta „orasul viselor”, de atmosfera de inceput al unei noi lumi pe care o degaja, si poate ca acum, odata cu recentele arestari ale oficialilor corupti ai acestui magnific oras (a caror activitati infractionale au fost semnalate pentru prima oara in presa internatioanala in acest documentar), Shanghai are sansa de a scapa de cateva din visele sale mai urate.

Niciun comentariu:

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.