(DOC) China Rises - EP 3 Food is heaven 10/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

27 iunie, 2006

(DOC) China Rises - EP 3 Food is heaven 10/10

„Daca cineva a avut cumva curiozitatea sa afle cum China poate hrani 20% din populatia lumii cu mancare obtinuta de pe doar 7% din terenul arabil al planetei... acum o sa descopere raspunsul” DANEZIA

Canada(CBC – Canadian Broadcasting Corporation) Engleza (Chineza)/ min 4 x 53

Gen: Documentar

EP 3 Food is heaven 10/10

Episodul 3 al serialului are ca tema, obsesia unei natiuni pentru mancare, şi felul în care dezvoltarea economica se face prin sacrificarea terenului arabil, a distrugerii vietii micilor fermieri si pescari, dar poate cel mai important punand in serios risc securitatea alimentara a celei mai populate tari a lumii.

Insa pentru o tara ce a suferit in istorie (chiar foarte recent) de pe urma foametei, lectiile trecutului par sa fi fost rapid uitate, într-un salt aproape sinucigaş pe drumul dezvoltării.

Din nefericire cei ale caror voci conteaza in China de astazi sunt cei care doresc fabrici uriase, autostrazi, palate şi vile, şi nu câmpuri cu orez.

Un excelent episod ce te transporta din lumea celor pentru care mancarea e doar un moft pana in colibele taranilor ce se chinuie sa supravietuiasca cu putina mancare si ... si mai putina apa. O radiograifie corecta si completa a Chinei de azi ce are ca punct comun mancarea.

O sa fiti inspaimantati, ingretosati dar si placut surprinsi de ceea ce o sa vedeti in acest episod, si cred ca o sa incercati macar cateva din felurile de mancare prezentate.

De la bucataria traditionala, la fast-food, de la bolul cu taietei si orez la extravagante mancaruri... de la plante irigate cu dejectii umane la rauri poluate si lipsite de peste.... si pana la mere cultivate ecologic sau oameni scormonind in gunoaie... totul este prezentat aici: drama taranilor destituiti de terenuri, lupta cu industriasii lipsiti de scupule si cu giganticele proiecte de industrialuzare, lupta cu desertul si cu soarele necrutator.

„Orice inoată, zboara, aleargă sau se târăşte şi care stă cu spatele către soare.... se poate manca”

EXCELENT documentar...

Niciun comentariu:

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.