The Departed (Cartita) 10/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

20 octombrie, 2006

The Departed (Cartita) 10/10

"Intr-un singur cuvant... grozav. De multa vreme nu mi-a fost dat sa vad un film atat de bun (lasand la o parte.. violenta, injuraturile si ritmul excelent al actiunii ce sunt aduse la o noua culme). Aproape de perfectiune..."

USA (Warner Bros.– release Warner Bros.)/Engleza/ min 152

Gen: Actiune, Drama,

(titluri alternative: "Infernal Affairs")

Pentru a nu strica nimic din farmecul filmului... povestea o pot rezuma asa: lupta pentru supravietuire dintre doua cartite: una crescuta si introdusa cu grija de mafiotul irlandez Costello (Jack Nicholson) in interiorul politiei statale din Boston si cartita infiltrata de catre capitanul Queenan si ajutorul sau Dignam in cercurile aceluiasi mafiot. Un duel care pe care, intre Billy Costigan(Leonardo DiCaprio) si Colin Sullivan (Matt Damon).

Si pentru ca nu ma lasa inima sa scriu... valuri de laude, o sa caut nod in papura filmului si o sa zic ca:

1. veriga slaba a distributiei stelare a filmului este Vera Farminga ce... nu impresioneaza in rolul coltului feminin al triunghiului amoros pe care il banuiti deja (poate ca si rolul e de vina).

2. filmul cateodata devine confuz si te baga suspect de mult in ceata (ceea ce pana la urma e un lucru bun, in comparatie cu scenariile superprevizibile de azi)

3. filmul e putin cam lung... pentru gustul meu (insa in mod logic filmele super lungi iau si kila de oscaruri).

4. seria de impuscaturi de pe final... pare si e fortata. (insa e un bestial punct culminant, pentru o poveste care te tine in tensiune si suspans).

5. faptul ca este filmul recicleaza fara rusine la fel de genialul film asiatic (Hong Kong)... : Mou gaan dou (Infernal affairs)

In rest aplauze si plecaciuni pentru geniul lui Martin Scorsese. Superba realizare ( o capodopera in stilul filmelor cu mafioti de pe vremuri!!!)... si asta e cu siguranta primul (si unicul) candidat serios la Oscarurile de la anul!

De vazut... recomanda DANEZIA!

Subtitrare aici

6 comentarii:

Anonim spunea...

Discutii cliseizate, subiect fumat de mult, iar finalul, cu toata lumea care impusca pe toata lumea, de-a dreptul hilar.

danezia spunea...

dap... insa. Eu unul nu am vazut de multa vreme un film atat de bun... si raman la parerea mea ca e de 10.

Poate si pentru ca nu am vazut "Infernall Afairs" inainte.

Raluk spunea...

Seria de impuscaturi de la final este de-a dreptul penibila. Am murit de ras eu si toata sala de cinema la acea faza. Merita toti banii. De mult nu m-a mai distrat ceva atat de tare. PENIBIIIIIL =))

Anonim spunea...

Intr-adevar, film foarte bun, chiar excelent, mai putin ultimele impuscaturi cu toti mortii aia. Eu cred ca ideea e urmatoarea: Costello si-a construit un sistem tip domino, cartite in politie sau FBI, astfel ca daca i se intampla ceva, se autodistrugeau. Merge? :))))

danezia spunea...

mai, eu zic ca mere... si cu explicatia asta putem trece "The Departed" ca un castigator aproape sigur la "cel mai bun film"!

Anonim spunea...

yo cred ca voi sunteti retardati... cum sa fie filmu penibil... nu v-ati saturat de filme gen rambo in care sa ramana decat el la sfarsit .....10 mi se pare nota perfecta pt acest film

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.