The Sentinel 7/10 (are you going to take the bullet?) ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

27 aprilie, 2006

The Sentinel 7/10 (are you going to take the bullet?)

„Un film de actiune care nu iti lasa timp sa respiri, cu un scenariu destul de previzibil pentru fanii seriei „24” insa destul de abil scris in ciuda unor momente mai penibile” DANEZIA

(Cu greu mai pot inlocui inceputul in care am gafat mai rau decat baietii lui Olaroiu in seara asta insa o sa incerc oricum).

Michael Douglas face din nou un rol mare, prestatia lui fiind intr-un fel fundamentul pe care se constuieste acest film a carui idee principala poate fi rezumata astfel:

Pete Garrison (Douglas), agentul care l-a aparat cu propriul corp pe Ronald Reagan, se afla in mijlocul unui complot ce are in vedere asasinarea presedintelui SUA. Desigur o sa avem parte de aceeasi poveste a eroului singur impotriva tuturor, in batalia de a descoperi tradatorul din cadrul serviciului secret.

Multi au spus ca scenariul este previzibil, eu unul nu m-am uitat la „24” asa ca ma recunosc invins de un scenariu bun. De altfel mi-a placut si miscarea camerei, cu toate ca multora o sa le dea ameteli. Totul degaja dinamism si veridicitate. Iar fundalul sonor cu transmisiunile continue ale membrilor Serviciului Secret contribuie la aceasta impresie.

Acuma minusurile...., Eva Longoria (Jill) si Kim Basinger (1’st Lady), nu dau cel mai bun rol din viata lor. Insa stim prea bine ca un astfel de film incarcat de testosteron nu poate sa duca lipsa unor frumoase prezente feminine.

Si desigur momentele penibile: Asasinul din film este un expert in manuirea armei, insa cand e vorba sa traga in personajul lui Douglas nu nimereste decat panori de sticla sau chestii in genul asta. (imi amisteste de filmele de razboi in care personajul principal ia cu asalt inamicul cu miscari lente si greoaie fara sa fie nimerit de nici un glonte. Iar ca moment penibil favorit la conferinta de la Toronto agentii sunt lasati sa treaca doar la pronuntarea unui cuvant prin toata securitatea. Niste tipi care tipa „Cristal” fug cu armele in mana sa il prinda din urma pe presedinte. (preaty stupid)

In schimb mi-a placut la nebunie discursul presedintelui: Se vorbeste acolo de adoptarea protocolului de la Kyoto, despre Uniunea Africana. Ironia la adresa actualei administratii e usturatoare.

Se apropie vara si un film de actiune intens si plin de suspans e numai bun de recomandat.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Exista o confuzie aici: in Spartacus a jucat Kirk Douglas - tatal - nu Michael Douglas - fiul; poate asta ar fi motivul pentru care dupa 46 de ani actorul pare sa nu fi imbatranit deloc ;)

danezia spunea...

Multumesc de informatie : )), am facut o greseala de incepator. Deh emotiile marelui meci. In orice caz asemanarea este izbitoare.

Multe multumiri, si te mai astept cu si cu alte opinii!

Bine macar ca nu a apucat foarte mult sa stea buba

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.