(Oldie-1960) Spartacus 8,5/10 (Kubrick ?...., or just Douglas) ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

21 aprilie, 2006

(Oldie-1960) Spartacus 8,5/10 (Kubrick ?...., or just Douglas)


"Un scenariu genial nu poate compensa totusi defectele mult mai vizibile dupa 40 de ani ale acestui film, insa cu toate acestea o pelicula care a rezistat cu bine trecerii timpului" DANEZIA.

Din nefericiere saptamana asta nu prea am chef de releasuri 0 day..., din fericire TVR face din nou o fapta buna si programeaza un film ce nu trebuie pierdut de nici un cinefil.

La inceput o avertizare, Spartacus poate fi considerat destul de plictisitor dupa standardele de astazi, insa daca rezisti sa vezi un film istoric fara urmariri de care sau alte chestii placute ochiului, o sa descoperi o poveste bine inchegeata chiar daca jucata in unele momente exagerat.
Multe dintre lucrurile pe care le abordeaza acest film sunt valabile si astazi (in general ideea libertatii) si multe dialoguri pot fi aplicate si lumii in care traim, chiar daca in anii 1960 totul ar fi sunat incredibil de revolutionar. (tinem minte ca suntem in perioada luptei pentru drepturi egale a populatiei de culoare).
In rest in unele momente filmul chiar pare prafuit (si asta in sensul figurat al cuvantului), excesiv de moralizator, si in general povestea ia prea multe licente artistice si le duce mult prea departe. Si din nefericire muzica e oribila.

In rest un film superb, cu o scena de lupta ce mi se pare acum imposibila..., cum naiba a fost posibila in lipsa CGI (si fara a beneficia ca S.Nicolaiescu de jumate din armata romana). Din nefericire doar scena de lupta finala poarta pecetea geniului vizual al lui Kubrick.

10x TVR!

Niciun comentariu:

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.