Ice age 2 – 7/10 (the funny side of global warming) ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

02 aprilie, 2006

Ice age 2 – 7/10 (the funny side of global warming)

“Ice Age era predestinat sa aiba o continuare, iar Meltdown nu dezamageste deoarece avansurile in CGI (grafica este namaipomenita), personajele si momentele mult mai lungi si amuzante ale lui Scrat compenseaza povestea destul de schematica” DANEZIA.

Hmm, gheata se topeste si nu din vina vreunei poluari, iar valea in care Manny, Sid si Diego isi gasisera adapost la sfarsitul primei parti, este amenintata de o inundatie de proportii biblice. Cam asta e povestea.

Pe langa desele aluzii la Potop, filmul nu precizeaza cu exactitate daca era glaciara chiar se sfarseste sau totul nu e decat o chestie locala (probabil pentru ca o sa fie si un ICE AGE 3), asta pentru ca actiunea filmului se desfasoara in interiorul aceleasi vai incercuite de ziduri imense de gheata.

In rest filmul este placut de privit si amuzant, cu toate ca nu e genul de comedie care sa ma faca sa imi ies din minti de ras, iar ultima parte e surprinzator de plina de actiune si suspans.

Mi-a placut atmosfera mai apasatoare a acestei continuari si faptul ca filmul e mai intunecat, foarte mult umor negru in scena „Food” a vulturilor care este dupa mine momentul cel mai bun al filmului.

Despre efecte speciale..., uff numai de bine, totul este realizat cu atentie si cu mult profesionalism, iar acest lucru se poate vedea cel mai bine numai pe marele ecran.

Iar Scrat produce unele dintre cele mai memorabile si amuzante momente ale filmului, de fapt micile intreruperi (unele superbe din punct de vedere vizual) in care se prezinta incercarile lui Scrat de a recupera ghinda sunt sarea si piperul acestui film, si probabil motivele pentru care nu veti pleca dezamagiti din cinematograf.

7/10 o continuare mai slabuta ca originalul insa cu mult superioara din punct de vedere al animatiei. Posibil sa devina un succes fenomenal sub raportul incasarilor, deoarece a beneficiat de o promovare agresiva.

3 comentarii:

danezia spunea...

Prima saptamana si 70 de milioane $, incasari.., un debut extrem de promitator.

Anonymous spunea...

Se situeaza undeva langa Madagascar in topul meu, pe unele locuri fiind perfect superior (fara fazele plictisite din gradina zoologica), insa duce lipsa de personaje cu adevarat memorabile (gen pinguinii din madagascar, sau donkey).

In general e un film de relaxare, interesant de vazut si re-vazut, insa nu il recomand cu entuziasm, cum am recomandat Shrek 1&2 la vremea lor, spre exemplu.

Eu nu m-am simtit legat de nici unul din personaje, deci aici sunt 100% subiectiv. Daca vi s-a parut ca unul din ele spune ceea ce simtiti voi, spuneti aici, fara jena :)

danezia spunea...

Nici n-ai cum sa te atasezi, poveste simpla, mai mult efectele speciale si gimbuslucurile lui Scrat.

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.