Oscar 2010, El secreto de sus ojos /The Secret in Their Eyes -9/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

07 martie, 2010

Oscar 2010, El secreto de sus ojos /The Secret in Their Eyes -9/10

Un excelent film argentinian a carui final iesit din comun te va face sa uiti momentele mai nereusite ale filmului, (scenele lente ce pot sa te adoarma) ramanan numai impresia de WOW!
Argentina, spaniola, 127min.

Misterul unui viol ingrozitor urmat de o terifianta crima se dezvaluie treptat in acest excelent thriller venit de pe meleagurile sud-americane, fara ca abuzul de flash-forward-backward sa ne incomodeze o singura clipa... caci cele doua planuri ale povestii (putem sa consideram momentul crimei un al treilea plan ce revine obsesiv) se desfasoara cronologic si intr-o logica perfecta pe care scenariile de la Hollywood au cam inceput sa o uite.

Minunat este faptul ca scenariu, in pofida logicii sale, nu ne lasa nici o clipa sa intrevedem directia povestii si ne rezerva surprize, pas cu pas.... surprize ce vor culmina cu unul dintre cele mai grozave finaluri de film pe care le-am vazut vreodata (pentru a evita spoilerele voi scrie ceva despre final sub forma unui comentariu).

In rest filmul are de toate: un acid comentariu la adresa istoriei politice si a birocratiei argentiniene, o poveste de dragoste neimpartasita ce se intinde de-a lungul multor decenii, un exemplu de iubire adevarata... si multe momente de umor ce anima misterul adevara din jurul acestei crime: cunoastem criminalul, insa va fi el vreodata pedepsit pentru ceea ce a facut?

Nu mi-a placut faptul ca pelicula are multe momente lente si inexplicabile la inceput, capabile sa te faca sa renunti... dar care nu mai conteaza odata ce povestea te captiveaza. Odata intrat insa in dinamica interna a povestii, totul pare sa curga perfect... si sa culmineze spre finalul neasteptat... dar in acelasi timp, singurul final capabil sa ne ofere imensa satisfactie si multumire ca am vazut acest film.

Recomandarea mea este! De vazut! Unul din filmele mari ale anului 2009 pentru care nu pot sa spun decat: BRAVO!

Un comentariu:

Anonim spunea...

Ti-am zis eu ca e foarte bun si asta, eram convins ca e un candidat serios, ma bucur ca am avut dreptate...

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.