Scurt-metrajele de animatie nominalizate la Oscarurile din 2010 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

01 martie, 2010

Scurt-metrajele de animatie nominalizate la Oscarurile din 2010

Desi o categorie secundara, in marea seara a Oscarurilor, scurt-metrajele de animatie reprezinta poate cele mai distractive vizionari... o raza de lumina, umor, optimism si creativitate, atat de necesara in masa amorfa de filme poate chiar prea serioase.
 In ordinea preferintelor mele, acestea sunt nominalizarile:

  • Granny O'Grimm's Sleeping Beauty - 10/10 Versiunea aproape de nerecunoscut o "Frumoasei adormite" povestite de bunicuta Grimm, o sa ne faca sa intelegem de ce sarmanul copilas nu si-ar fi dorit sa auda nici un fel de poveste inainte de culcare. Filmuletul este extrem de distractiv insa nu prea digerabil pentru cei cu stomacurile sensibile.
  • The Lady and the Reaper (La Dama y la Muerte) - 9/10 Chiar daca incepe emotionant... ceva in genul "UP", "Doamna si moartea" se transforma repede intr-o animatie dementiala gen "looney toons", poate un pic prea copilaroasa si usoara... ca singur defect. 
  • A Matter of Loaf and Death -8/10 Wallace and Grommit se reintorc... insa poate destul de lipsiti de prospetime dupa atatea nominalizari... si premii, an de an. Chiar daca valorile de productie si scenariul sunt superioare celorlalte nominalizari... filmul e lent, si multa lume chiar s-a plictisit de acelasi spectacol in fiecare an.
  • French Roast  -6/10 Ciudatel si relativ neinteresant filmulet, in care se intampla mult prea putine lucruri...cu  o poanta finala previzibila, dar care da dovada de un surprinzator truc tehnic: animatia in oglinda. Nice touch!
  • Logorama -5/10 Un filmulet ce intinde cat se poate de mult o idee simpla: o lume creata numai din logourile celor mai cunoscute corporatii. E aproape o minune faptul ca filmul a scapat de procese... insa din pacate premisa este prea subtire in comparatie cu ce am vazit deja.
Ciudat e faptul ca se intampla sa nu avem nominalizat nici un film al celor de la PIXAR, Presto era mai bun decat cel putin doua dintre filmele ce au ajuns sa fie nominalizate.... insa cateodata se intampla asa. Nu le poti castiga pe toate.

Va recomand multa rabdare si cautari repetate pe Youtube si restul siteurilor de sharing media.... pentru a vedea si voi aceste mici briliante. Nu imi sta in fire sa incurajez "calea intunecata" decat atunci cand ea reprezinta singura optiune... singura cale de acces la informatie. Mare pacat ca nu se gaseste o cale rezonabila prin care creatorii sa poata fi rasplatiti... iar publicul sa aiba access nestingherit la continut.

Niciun comentariu:

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.