Oscar 2010, A Serious Man -9/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

07 martie, 2010

Oscar 2010, A Serious Man -9/10

O excelenta comedie neagra a fratilor Cohen, un film captivant... destul de ciudatel, care nu poate sa fie pe placut "maselor" din cauza povestii ce se desfasoara intr-o comunitate evreiasca si in actiunea este pigmentata de referinte catre fizica cuantica
USA, engleza, 106 min.

A Serious Man este genul de film de care nu te poti apuca decat dupa ce ai castigat un Oscar, nu de alta dar subiectul pare total neatragator si orice finantator s-ar gandi de doua ori inainte sa accepte un asemenea proiect.

Filmul incepe cu o istorisire "creepy" cu strigoi  si pare sa sara ineplicabil  in anii 60, intr-o comunitate evreiasca din SUA... acolo unde lumea unui profesor de fizica cuantica se va prabusi pur si simplu... de parca ar fi fost lovita de un blestem din strabuni: sotia vrea sa divorteze pentru a se casatori cu cel mai bun prieten al sau, vecinii sunt un adevarat pericol (la stanga, dementi pentru arme... si la dreapta o nevasta sexy si periculoasa), un elev il mituieste si apoi il santejeaza... probleme cu slujba, terenul... finantele iar colac peste pupaza mai trebuie sa aiba grija si sa intretina si oaia neagra a familiei "unchiul Arthur"...

Impofida asteptarilor povestea s-a dovedit a fi plina de farmec, extrem de satisfacatoare...si chiar m-a facut sa regret ca nu m-am decis sa vad mai devreme acest film, si ca l-am evitat temandu-ma ca o sa fie plictisitor.

Pe de alta parte, sunt constient ca A Serious Man este incapabil sa atraga curiozitatea spectatorilor obisnuiti si ca in pofida meritelor evidente ale filmului nu ne putem astepta ca el sa constituie o surpriza la Oscaruri.

Niciun comentariu:

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.