The crazies -8/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

21 martie, 2010

The crazies -8/10

Greselile minore, elementele ilogice de scenariu si unele sperieturi ieftine pot fi iertate atunci cand un film horror isi face bine treaba: te tine in tensiune, e plin de suspans si te poate infricosa cu usurinta. Dincole de defecte, The crazies este un remake foarte bun prin simplu fapt ca este al naibii de distractiv si nu te plictiseste... nici macar o clipa.
USA, UAE; engleza, 101 min.

Premisa vorbeste de la sine... armata SUA isi face un laborator in care se creaza chestii naspa (toxine, virusi etc.), chestii naspa ce desigur nu pot fi distruse la fata locului, ci trebuiesc transportate pe calea aerului spre un incinerator aflat la naiba in praznic. Avionul (desi cel mai sigur mod de transport :) pateste ceva... si asa un mic orasel din Iowa ajunge intr-un fel de ciudata carantina... pe masura ce oamenii devin un picut mai "nebuni" (de unde si titlul filmului).

Continuarea se face in acelasi stil destul de clasic: chestii ce misuna si sar de prin intuneric, sunete ciudate... sperieturi ieftine si personaje ce fac deseori cele mai ilogice lucruri... insa probleme astea nu conteaza foarte mult deoarece The Crazies este fidel logicii (ilogicii) sale interne si asta face ca demersul sau sa aiba un rezultat pozitiv: suntem captivati, inspaimantati... si ne distram de minune!

Curatat de orice complicatii ce ar putea sta in calea actiunii, filmul nu prea are substanta sau adancime, insa in acelasi timp... nici momente greoaie si plictisitoare. E pana la urma un horror categoria B, si nu are pretentia de a fi mai mult. O miscare foarte inteleapta, din punctul meu de vedere, mai ales daca il comparam cu constructia eliptica si pretentioasa a lui "Shutter Island" de exemplu.

Verdict final: distractia e asigurata la vizionarea acestui film cu zombi... chiar e scary!

Subtitrare: Neoh si Yo_florin2009 (7/10, multe cuvinte incorect traduse), www.niftyteam.ro

3 comentarii:

Anonim spunea...

tocmai ce am vazut filmul asta, eu m`am speriat la unele faze si altele au fost cam gretoase (cutitul in mana, fazele de la morga), altele super cliseu (frecatul cutitului de perete).
nu e un film plictisitor, asta pot spune sigur.

IonutCristian spunea...

Hmm, nu erau zombie, erau doar nebuni de la virus :) nu se precizeaza niciunde ca ar fi zombie:)

danezia spunea...

Graaaagh!me likes zombies...:)

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.