Oscar 2010, Nine -5/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

21 februarie, 2010

Oscar 2010, Nine -5/10

Nici macar distributia stelara sau locatia in superba Italie... nu pot salva de la catastrofa aceasta pelicula lenta, ingamfata si pretentioasa. "Nine" se invarte fara noima, fara scenariu... si fara nici o idee... in jurul propriei cozi, imitand astfel (culmea ironiei) drama regizorului din film.
USA, Italia, engleza, 118 min.

Numai scriind numele starurilor din acest film as putea scrie o treime din review, insa nu o sa o fac... deoarece in "Nine" nu contraza cat de bine intentionata si profesionista este distributia... atata timp cat regizorul: Rob Marshall se dovedeste a fi un idiot.

Cum mama naibii a reusit sa iroseasca munca a 7 actrite de prima mana, si sa rezulte un film care sa nu ne intereseze si sa ne plictiseasca in asa hal, ramane un mare mister.

Insa "Nine" nu este un esec total, tocmai deoarece filmul adapteaza un extrem de bun muzical de pe Broadway... muzical din care extrage o extrem de solida coloana sonora si cantece. Numai acest schelet muzical, si cateva momente de geniu vizual (ce probabil au costat o caruta de bani) tin laolalta un film de o pretentiozitate rara...dar care nu reprezinta de fapt decat o mare gramada de r#¤&/

Nici nu o sa mai aduc aminte de faptul ca filmul ar fi trebuit sa fie un omagiu adus lui Frederico Fellini, pentru ca ar fi o jignire... ci va invit direct sa cautati de urgenta 8½.

Recomandarea mea este sa evitati Nine, cred ca e destul ca m-am sacrificat pentru voi!

Un comentariu:

Anonim spunea...

Am inceput pe la 20,30 sa-l urmaresc, dupa 15 minute i-am dat un STOP mare si Delete, in rest total de acord cu tine...

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.