Oscar 2010, Julie & Julia -6/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

14 februarie, 2010

Oscar 2010, Julie & Julia -6/10

Maryl Streep si rolul sau exceptional (jucat cu un accent perfect) reprezinta singurele motive pentru care aceasta epopee culinara se merita a fi vazuta. Restul filmului e de o banalitate crunta... mancarea nu ne inspira (si nici nu ne face gura apa), legatura emotionala cu personajele si povestea lor este nula... iar la final ne simtim inselati, incheierea nu ne aduce nici macar o conversatie intre Julie si Julia.
USA, engleza, franceza, 123 min.

Filmul acesta are atat de multe defecte si problema, incat pare ca productia lui are ca singur scop rolul lui Maryl Streep (restul rolurilor sunt sterse si bidimensionale).

Avem parte de doua povesti complet separate (de timp, spatiu, calitate si joc actoricesc) ce nu au ca element comun decat mancarea (si retetele frantuzesti), si care nu se intalnesc cu adevarat niciodata. Paralelismele dintre povesti (ce au rolul de a introduce numeroasele flash-forward-backward...forward-backward... uhhhh) sunt artificiale si nu reusesc nici o secunda sa inchege un scenariu cusut cu ata alba.

Jumatatea cu Julia Child, e cu mult superioada, chiar daca viata acesteia nu e cu nimic spectaculoasa astfel incat sa merite ecranizarea.... in schimb jumatatea cu Julie Powell este jenant de proasta... un fel de rom-com cu mancare, ce ar fi promis mult mai multe (povestea reala a celor cinci sute si ceva de retete facute intr-un an de zile, putea sa genereze un film de sine statator).

Mai ales finalul este extrem de dezamagitor, si ne lasa cu un gust... lung si amar de teapa: tocmai am vazut doua filme scurte de 50 minute, facute bucati si pastate neispirat.

De evitat, cu exceptia celor ce stiu sigur ca vor sa il vada (rolul lui Maryl Streep, fani ai Julia Child.... si toti cei innebuniti dupa retete si mancare)

Niciun comentariu:

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.