Oscar 2010, Up (deasupra tuturor) -10/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

14 februarie, 2010

Oscar 2010, Up (deasupra tuturor) -10/10

Neasteptata capodopera a celor de la Pixar, Up este singurul film pentru care as baga mana in foc la Oscaruri... de departe cel mai bun film de animatie al anului...
USA, engleza, 93 min.

Induiosatoarea poveste a unui batranel ajuns la capatul unei vieti frumoase (dar saracacioase) alaturi de iubirea vietii lui... o sa stoarca destule lacrimi, in preambului unei incredibile aventuri: o calatorie in America de Sud, intr-o casa ce zboara cu ajutorul unui buchet imens de baloane cu heliu, pentru a implini un vis de o viata... si o promisiune...

Desi premisa filmului e aparent infantila, Pixar dovedeste prin punerea ei in practica facuta la perfectie... ca animatia computerizata a evoluat dincolo de a putea satisface pretentiile copiilor, si ca este un mediu artistic complet ce poate fi scena unui film extraordinar, complex si adanc... poate chiar o productie de referinta a inceputului de secol XXI.

Un film minunat, o poveste minunata... emotionanta, plina de umor... un adevarat festin vizual in care avem parte de o explozie de culori... si cele mai minunate personaje.

O recomandare urgenta, pentru toti cei tocmai aterizati de pe Marte, si care nu au vazut inca acest film!

Un comentariu:

Anonim spunea...

Am vazut filmul, a fost intr-adevar o capodopera, mai ales scena cu povestea de-o viata a batranului, prezentata in imagini in cateva clipe. e greu de descris filmul, dar e chiar frumos si merita vazut. sunt de acord cu nota pe care i-ai dat-o si BTW, imi plac aprecierile pe care le faci filmelor, poate te faci critic (daca nu esti deja).
Lily (www.myinternetedlife.blogspot.com)

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.