Oscar 2010, The princess and the frog -9/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

21 februarie, 2010

Oscar 2010, The princess and the frog -9/10

Excelenta animatie Disney reuseste doua chestii absolut impresionante: in primul rand sa demonstreze ca in epoca CGI, animatia clasica 2D poate sa fie inca relevanta... plina de personalitate si nemaipomenita din punct de vedere vizual... si poate chiar mai important se reuseste in final "incoronarea" unei "printese" de culoare. Mi-a placut!
USA, engleza, franceza, 97 min.

Yupee! bariera rasiala este depasita intr-un film ce reuseste sa redea ceva din stralucirea trecutului celei mai putin americane metropole din SUA: New Orleans.

Povestea... o fata muncitoare, ce uita de propria fericire pentru a implini visul tatalui sau... isi intersecteaza destinul cu cel al unui print falit, dar ingamfat... cu ajutorul a foarte multa magie.

Animatia 2D clasica, ce arata superb... calda si convingatoare, povestea reusita... si coloana sonora antrenanta fac din acest film o reusita. Am regasit aici ceva din magia Disney de pe vremuri... si nu pot decat sa aplaud decizia studiourilor de a continua experimentele cu animatia clasica... si in era computerelor... macar odata la 2 ani.

Este incredibil cateodata cat de mult pot sa impresioneze desenele clasice si nu reproducerile (in culori ciudate) ale realitatii pe care ni le propune animatia computerizata. Pe de alta parte in pofida acestor multiple calitati... "Printesa si broscoiul" nu este cel mai bun film de animatie al anului... ci poate doar al doilea in spatele vrajitorilor de la PIXAR.

Verdict final, o super-recomandare pentru un film de animatie pentru toate varstele... animalute pentru cei mici, o poveste romantica pentru cei tineri... si cateva lucruri mai adanci, pentru cei un pic mai batrani (dar cu sufletele mereu tinere). Bravo!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Sa ma anunti si pe mine cand apare un desen animat mai bun decat WALL-E. Dupa 2 ani inca sunt sub impresia lasata de acest desen, cred ca este cel mai reusit de pana acum, o capodopera! Am vazut si UP dar nu m-a impresionat deloc, chiar plictisitor, dar bine realizat tehnic. WALL-E Rullez!!!

danezia spunea...

@mitologicul, o secunda sa iti raspund dupa ce mai sterg niste spam...

WALL-E are un inceput "divin" adica de nota 13/10 :)) pentru mine insa a doua jumatate e dezamagitoare si spre final e chiar mediocru... UP are consistenta de la inceput si pana la capat si are un impact emotional extrem de puternic pentru un desen animat... mai ales cand avem in vedere premisa relativ banala a filmului.

UP putea fi un film rezervat doar categoriei de varsta de 0-9 ani, insa cu putina genialitate a fost transformat in ceva pentru toate varstele... pe mine a reusit sa ma intristeze de multe ori, cat despre gf... a plans cum nu plange la romcom-uri

Anywhay suntem amandoi offtopic :)

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.