Oscar 2010, The Messenger -8/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

21 februarie, 2010

Oscar 2010, The Messenger -8/10

In pofida subiectului dificil insa extrem de puternic, The Messenger reuseste sa impresioneze fara a fi exagerat sau melodramatic mai ales datorita prestatiei ireprosabile a celor doi "vestitori ai mortii" Woody Harrleson si Ben Foster

USA, Engleza, Spaniola 105 min.

Romania insoteste SUA in doua razboaie lungi, ce par deseori inutile... si prost conduse, razboaie de care ne aducem aminte doar atunci cand unul dintre soldati este ranit sau cade la datorie. La noi... stirea ajunge deseori la stiri... inainte ca familia soldatului sa primeasca macar un telefon... in Statele Unite, incepand cu razboiul din Vietnam "notificarea" familiei cade in sarcina unor soldati special antrenati pentru asa ceva... soldati ce trebuie sa fie pregatiti pentru a infrunta totul atunci cand dau zi de zi... cea mai proasta veste posibila.

Filmul urmareste o astfel de echipa de soldati, ce strabat suburbiile americane... in masini inchiriate, pentru a da astfel de vesti. Cei doi au parte de o experienta ce difera mult de "regulile" stricte ale armatei... amandoi sunt bombe cu ceas (unul sufera de stres postraumatic si celalalt de amenintarea alcoolismului)... si amandoi apuca sa revada pe cei ce nu ar trebui sa ii revada niciodata: rudele decedatilor.

Ritmul intern al peliculei penduleaza intre lungi momente (deseori cam plictisitoare) ce ii analizeaza transformarile suferite de Montgomery pe masura ce incearca sa se ajusteze cu viata dupa razboi, ranile... dar si extrem de dificila datorie pe care acum trebuie sa o execute.... si scenele intense in care el intra in contact cu rudele, fosta prietena... capitanul Tony Stone... sau atunci cand se implica intr-o extrem de nerecomandata idila.

Rezultatul final este din fericire unul cat se poate de satisfacator, insa sa nu va ginditi nici macar o clipa ca acesta este un film distractiv...

Un comentariu:

Anonim spunea...

Mi-a placut "batranul" Woody Harrelson, care dupa cativa ani de cadere revine in forta, tot mai bun. Oricum remarcabil ramane tot in :Natural Born Killers si The People vs. Larry Flynt. E favoritul meu la Oscar anul acesta pentru rol secundar.

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.