State of Play -8/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

06 decembrie, 2009

State of Play -8/10

Un foarte bun thriller politic, ce ne duce mult cu gândul la conspiraţiile paranoice din anii 70, despre care vom auzi mult mai multe în sezonul Oscarurilor, nu neapărat datorită regiei sau al scenariului (solide şi doar atât) ci din cauza distribuţiei de prima mână.
USA, 127min.

Filmul prelucrează la modul decent o miniserie BBC, însă face ca totul să strălucească prin prisma unor roluri de excepţie: Rossell Crowe pare un foarte credibil jurnalist/vagabond ... capabil să dezlege o poveste foarte încurcată, în timp ce Ben Affleck face un rol remarcabil din toate punctele de vedere... o surpriză totală din punctul meu de vedere.

Misterul, povestea... crima, conspiraţia... hmm... prea puţin de zis, în primul rând deoarece scenariul e plin de delicioase răsturnări de situaţie, dar şi pentru că nimic din ceea ce se întâmplă nu reuşeşte să te angajeze şi să te intereseze efectiv... nu prea e timp de aşa ceva deoarece suspansul nu se opreşte nici o clipă.

Chestia asta face filmul extrem de interesant, dinamic şi antrenant dar în acelaşi timp îl transformă în entertaiment superficial... când poate ar fi fost loc de ceva mai bun.

Remarcabil în schimb e comentariul social cu privire la ceea ce reprezintă ziarele în ziua de astăzi... câinele de pază al democraţiei sau... mediu de comunicaţii în tabloidizare, ce îşi dispută cititorii cu blogarii? E oare ăsta ultimul film cu ziare adevărate... pe hârtie.

Il recomand, se merită văzut!

Niciun comentariu:

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.