The Illusionist (Iluzionistul) 8/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

14 noiembrie, 2006

The Illusionist (Iluzionistul) 8/10

"Intr-un final o pelicula cu un final interesant : )),pacat ca timp de 105 minute, acest film iti creaza iluzia ca este extrem de prost"

Rep Ceha, USA /Engleza/ min 110

Gen: Drama,

Un "hipnotizant" film despre magie, crima, dragoste si intriga petrecut candva in Viena sfarsitului de secol XIX.

Problema "mea" este ca m-am enervat atat de bine in cursul vizionarii, si astfel am fost dus de nas usor de o poveste foarte bine scrisa. Poate ca trebuia sa o las mai usurel cu "ball shit" si "iar ma luati cu chestii din astea" pentru a fi atent la detalii. Detalii ce mi-au sarit in minte... insa pe care am ales sa le ignor fiind prea preocupat de a distruge in mintea mea filmul...

Iar la final, am fost nevoit sa recunosc ca iluzia a fost perfecta, si filmul ce mi se parea prost a devenit in retrospectiva unul destul bun. Un 8 dat la nervi si de oftica... desi am ezitat spre un 9 mare.

Un mare plus pentru scenariu si un mare minus pentru ca ceea ce parea o poveste penibila, calduta si emotionanta... a devenit cu cateva miscari rapide foarte rece si cinica (exact cum imi place mie : P)

De vizionat cu atentie... si mare grija!

P.S. sper sa aveti si voi acealeasi dubii legate de moralitatea celor intamplate in film, si mai ales asupra adevaratului "personaj malefic", daca exista vreo unul in toata povestea asta.

Subtitrare aici

7 comentarii:

Anonim spunea...

Mda, categoric, un film interesant, care sparge cu destul de mult succes anumite sabloane...

Un scenariu ingenios,intr-adevar, a carui reusita se bazeaza, in mod paradoxal, pe exploatarea unei singure laturi a fiecarui personaj. De aici impresia de superficialitate care treneaza pe durata intregului film si te face intr-adevar sa crezi ca e doar o alta poveste "lesinata", dar care permite de fapt acel "coup de theatre" din final. N-am inteles de ce tu ai considerat un minus aceasta rasturnare de situatie; mie mi s-a parut toata sarea si piperul filmului.

In concluzie, tot cam un 8 i-as da si eu acestui film. La unele faze, chiar nu m-a convins...

Raluk spunea...

Am vazut si eu filmul acum vreo 3 luni si abia astazi m-am urnit sa scriu despre el - http://blog.raluk.ro/2007/03/illusionist-iluzia-ca-edward-norton-se.html. Rasturnarea de situatie este cea care face toata sarea si piperul filmului. Atmosfera apasatoare te face la un moment dat sa te duci sa te culci si face, din pacate, sa se piarda aura de mister. Cine rezista pana la final, va vedea insa un film bestial.

alpobi spunea...

dupa ce vezi filmul iti doresti sa-l revezi. iluzia e perfecta. nota 10.

Anonim spunea...

A fost un film care chiar mi-a placut.Cu un final care parea usor de anticipat...rasturnarile de situatie din final te fac sa iti doresti sa il revezi, ca sa fii atent la toate detaliile care initial ti-au scapat din vedere...

Anonim spunea...

nota 9.50 !!! ii sooper bine facut filmul...toate detaliile sunt perfecte

Anonim spunea...

E un film minunat.Merita nota 10 fix...sabloanele sunt doar aparente.Analizati mia bine filmul,fara ifose de genii cinefile si veti constata ca nimic nu e "tras de par".Mai mult nu comentez...

Anonim spunea...

hmm...e un film bun si merita toate laudele din lume!!scenariu e captivant si felul cum a fost proiectat aceasta a oferit un plus de suspans.

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.