(2004) The Manchiurian Candidate (Candidatul altora) 7/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

04 noiembrie, 2006

(2004) The Manchiurian Candidate (Candidatul altora) 7/10

"Un film incitant si care te pune pe ganduri... daca reusesti sa nu vezi erorile si exageririle majore ale povestii"


USA /Engleza/ min 129

Gen: Drama, Actiune, SF, Razboi

A durat ceva vreme pana cand sa ma prind cu ce se mananca "Candidatul Manciurian" (vs. 2004), nu de alta dar in scena de inceput ce descrie "ambuscada", eroul Raymond Show, mitraliaza intr-o veselie doua elicoptere Black Hawk... ce ulterior am realizat ca ar fi trebuit sa apartina baietilor rai (adica Irakienilor).

Poate parea un amanunt nesemnificativ (armata irakiana nu a detinut acest tip de elicopter), insa m-a pus pe o pista total gresita si a stricat farmecul filmului din prima secunda... pentru ca in mod gresit am inceput prea devreme, sa judec negativ, caracterul lui Shaw.

In plus in multe momente ale filmului apar greseli sesizabile ce par a submina intentionat din credibilitatea unuei povesti ce la o adica pare bine pusa la punct. Nu de alta dar in lipsa acelui implant cerebral (model Star Trek) si al aberatiilor din film (SPOILER !!! gen agent FBI care inregistreaza pe casete ce apoi le tine in poseta LOL!!), ideea unei mega corporatii (tip Halliburton) ce manevreaza totul pentru a isi pune propriul om la carma celei mai puternici tari din lume...(si de a face astfel o groaza de bani) ar fi fost mult prea aproape de realitate si inspaimantator de revelatoare pentru situatia politica de astazi.

In plus... aluziile la lumea de astazi si razboiul impotriva terorismului plus un Denzel Washington si o Meryl Streep in performante stelare, fac in continuare acest film extrem de recomandabil.

Brr.. iar is alegeri in state... iar e la TV!

Subtitrare aici

Un comentariu:

Anonim spunea...

Foarte interesant filmul. Se suprapune uneori foarte mult peste realitate.

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.