Flushed Away (Aruncat la canal) 8/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

12 noiembrie, 2006

Flushed Away (Aruncat la canal) 8/10

"O animatie amuzanta si isteata, presarata cu umor britanic si care va face deliciul anglofonilor (si nu numai) de orice varsta"

UK, USA /Engleza/ min 90

Gen: Animatie, Comedie.

DreamWorks isi continua seria animatiilor reusite, cu un film realizat in cooperare cu cei de la Aardman Animations (hmm... Chicken Run, Wallace & Gromit). Iar combinatia intre umorul sec britanic si cel exploziv al americanilor (Shrek, Shark Tale, Madagascar, Over the Hedge) se dovedeste a fi irezistibila... si din nefericire irepetabila deoarece se pare ca cele doua companii o sa isi inceteze curand colaborarea pe motive de "incompatibilitate in viziune artistica" : P.

Desi realizat utilizand animatia computerizata (CGI), "Aruncat la canal" pastreaza mult din farmecul animatiilor in plastilina si castiga mult in libertatea de exprimare, iar rezultatul este superb.

Povestea e interesanta, in viata lui Roddy, un soarece ce duce un trai luxos dar singuratic, intr-un urias apartament din Kensington, apare din subteranul murdar de dedesubt Syd un soarece murdar si necioplit. Insa incercarea lui Roddy de a scapa de musafirul nepoftit nu merge exact dupa plan si .... "micul aristrocrat" se trezeste intr-o lume total necunoscuta, periculoasa dar in care nu lipseste aventura. Si in timpul incercarii sale de a reveni la suprafata (la care se adauga si incercarea de a preveni panul diabolic al broscoiului-mafiot), el descopera ca viata buna nu e exact existenta comfortabila, singuratica si sterila din palatul sau cu gratii din Kensington.

Filmul curge usor pe planuri multiple... si de asta ofera acelasi grad de satisfactie atat pentru copii cat si pentru adulti, in plus este un film "sigur" pentru cei mici... si a carui mesaj e clar fara a fi didactic sau prezentat penibil cum deseori se intampla in animatiile Disney... (aproape ca regret ca am dat aceasi nota de 9, superpomposului si arogantului Cars)

P.S. triunghiul de glume spumoase pe teme ; )) anglo-franco-americane.... e superb. Iar melcii ce asigura... mare parte din "coloana sonora" sunt bestiali : ))!!!

Subtitrare aici

3 comentarii:

daniel spunea...

si subtitrarea unde?

Anonim spunea...

subtitrarea aici ,dar fisierele pe rogepost dureaza cam 20 zile.ia-o si pune-o pe o adresa stabila!

danezia spunea...

gata si cu asa... phew!111

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.