Babel 9/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

25 noiembrie, 2006

Babel 9/10

"90% dintre cei care vor vedea acest film o sa fie anesteziati de plictiseala... si mai mult ca sigur e faptul ca o sa le ramana si popcornul in gat, pentru restul... filmul o sa para arta pura... cu un final ce e pur si simplu poezie"

Mexic, SUA/Engleza, Franceza, Spaniola, Japoneza, Araba, Berbera si limbajul japonez al semnelor (mersi IMDB pt precizare : D)/ min 142

Gen: Drama,

Uite asta nu e un film exact pentru oricine, pentru ca iti trebuie destula rabdare si intelegere pentru a suporta aceasta pelicula intunecata si trista, ce mai poseda si un ritm infiorator de lent. Am rezistat pana la final si cred ca s-a meritat.

Asta e cu adevarat un film care sa te puna pe ganduri... si care pare sa defineasca perfect problemele lumii de astazi.

Pe scurt povestea e asta... doi frati se joaca cu o pusca si provoaca o tragedie a carei efecte se vor resimti si amplifica pe trei continente. O desfasurare fatalista de evenimente cauzata in mare parte de neintelegerile in comunicare dar si de ignoranta si prejudecati. O varianta moderna si profunda a mitului biblic.

Problema principala este ca Babel... pare o versiune „europeana” a castigatorului Oscarului de anul asta (2006) Crash cu toate punctele bune si slabe pe care le poate aduce o astfel de abordare. In principal, povestea e mult mai buna, scenariul superb, si sincer totul pare mult mai credibil si mai realist jucat in lipsa sclipelii Hollywoodiene. Din nefericire filmul este prea elitist, intunecat, fortat de trist si descurajant, lipsindu-i acel efect de WOW... care sa te faca sa ii dai un 10.

Un superb film de arta... pentru cine are ochi de vazut si urechi de auzit!

Subtitrare aici

7 comentarii:

Anonim spunea...

de unde faci tu rost de file ca eu caut babel de innebunesc si tot degeaba

Anonim spunea...

torrente

danezia spunea...

desigur ca mai poti sa o tai si in alta tara ca sa il vezi... sau sa astepti pana prin februarie cand apare si pe la noi la cinema.

@$&*^! si )%@#^#$ celor care asigura cu atata prompititudine distributia filmelor in Romania.

Anonim spunea...

ieri l`am vazut la cinema. cu riscul de a parea simplista, nu mi`a placut. am scris si la mine pe blog un comentariu mai extins despre ce cred in legatura cu Babel. E fratele lent si plictisitor al Crash-ului.

danezia spunea...

Ei, nu esti deloc simplista... si eu m-am simtit cam plictisit de film si i-as fi dat un 6 ahh... 7/10 daca nu ar fi existat in film doua scene care sa imi fi placut in mod deosebit.

1. nunta din mexic... pt ca avea un aer atat de familiar, si totul imi parea atat de cunoscut. (se cunoaste ca regizorul a pus suflet acolo).

2. aproape de final, scena in care elicopterul zboara acompaniat de acea muzica superba. Uff... instantaneu un clasic.

Intradevar Babel e fratele mai lent si plictisitor al Crash-ului... da, ii lipseste acel WOW si sclipire made in Hollywood USA!!!, insa in acelasi timp filmul e gandit un picut mai bine... si e mai complet in acelasi timp!

Anonim spunea...

Am vrut mult prea mult de la filmul asta. Si totusi am adormit dupa 3 sferturi de ora. Voi continua maine si sper ca finalul sa-l salveze. Pana acum insa nu vad de unde nota 9. Sper sa ma impresioneze!

danezia spunea...

@2mo3o Uff... da-i si tu putin ragaz, si mai multa intelegere. O sa vezi ca la sfarsit lucrurile se asambleaza intr-un mod interesant.

Chiar sunt curios ce parere o sa iti faca scena cu elicopterul (ala a fost momentul decisiv pentru mine... nota a sarit de la 7 > 9 in acel moment.)

Da!, filmul e incredibil de plictisitor... si de asta nici nu a luat Oscarul, dar... are si partile lui bune.

Si daca veni vorba de plictiseala, azi-noapte am vazut Solarisul lui Tarkovski... si inca nu mi-am facut curaj sa scriu un review :(!

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.