Duplicity -7/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

06 aprilie, 2009

Duplicity -7/10

Asa cum jocul de a ghici... devine extrem de frustrant dupa incercarea cu numarul 3 sau 4, asa si Duplicity tinde sa devina din ce in ce mai greoi si mai enervant cu fiecare rasturnare de situatie. Din fericire... daca ai putina rabdare, o sa apreciezi un scenariu bine scris si un film solid a carui concluzie simpla o sa ofera o satisfactie destul de dulce-amara.
Avem parte de destula creativitate si istetime in acest film, insa din pacate complexitatea povestii si a multiplelor ... duplicitati nu prea e deloc captivanta... ci neinspirat de frustranta. La fel de neinspirate sunt si nenumratele flashbackuri.... un artificiu inutil ce transforma intelegerea actiunii filmului intr-un adevarat chin pentru o minte obosita.

E un joc cam periculos sa iti tratezi spectatorii de sus... cu o poveste a carui scop principal pare sa fie inducerea repetata in eroare a privitorului. Asa cum am mai spus... deja incepi sa iti pierzi rabdarea la al treilea:

Nu ai ghicit, teapa fraiere
Cam atat de rau... restul e doar de bine: neobisnuita poveste de dragoste ce o deslusim pe parcursul acestui thriller e cat se poate de credibila si incitanta, avem parte de destul umor... si nu in ultimul rand, lumea agentilor secreti din sectorul privat este in acest film... la fel de interesanta ca si cea din filmele cu James Bond!

Oh... da... corporatiile paranoice dupa securitate... si mai interesate de capra vecinului decat de propria lor dezvoltare si cercetare sunt prezentate in toata gloria lor: gata oricand de hotie si practici care de care mai ilegale.

Atitudinea asta cretina si lacoma a marilor corporatii ne-a adus in situatia de kkt din prezent.... si filmul acesta pare sa aiba si conotatiile unei extrem de reusite satire.

Un film cam dificil... insa pe care se merita sa il vezi doar si pentru scenariul sau extrem de solid si de reusit.

Niciun comentariu:

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.