(DOC) Roving Mars -7/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

23 martie, 2007

(DOC) Roving Mars -7/10

Poate ca doi roboti ce si-au depasit de 12 ori durata estimata de viata, si care au depasit absolut toate asteptarile... merita cu adevarat un documentar care sa le povesteasca aventura, hmm.... chiar unul mai bun decat cel de fata.

USA/ Engleza/ min 40

Daca in filmul precedent... tema principala era cea a prostiei umane, documentarul asta ne demonstreaza ca inteligenta umana poate face ca doua produse reci si calculate ale tehnologiei sa devina rapid intruchiparea tuturor viselor si sperantelor noastre.

Nimic nu e mai emotionant decat aceasta surpriza placuta: pe o planeta care distruge doua treimi din navele trimise sa o exploreze, o misiune ce a fost marcata de imense dificultati si probleme... devine dintr-odata una dintre cele mai de succes misiuni spatiale.

La 4 ani de la lansare si strabatand de aproape 30 de ori distanta pe care au fost proiectate sa o parcurga, Spirit si Oportunity au dovedit pentru prima oara ca misiunile robotice nu sunt doar niste jucarii enorm de scumpe, gata oricand sa se defecteze si care nu pot suplini prezenta umana... ci dimpotriva au dovedit o rezistenta iesita din comun (chiar eroica!!!), realizand lucruri pe care multi le credeau imposibile.

Cred ca o sa fiu foarte trist atunci cand intr-o dimineata rece de iarna martiana (undeva la -130 grade) acesti roboti nu se vor mai trezi la viata. Timp de atatia ani de zile am calatorit alaturi de ei, pe o planeta pe care altfel mi-ar fi imposibil sa ajung (chiar daca imi doresc din toata inima acest lucru).

Subtitrare aici (waiT)

Daca urmatoarele poze o sa va inspire cate ceva... pierdeti putin timp si pe siteul misiunii.

Un comentariu:

danezia spunea...

citeam intr-o zi intr-un blog... ca ar trebui sa bagam scris colorat astfel incat sa nu plictisim cititorul....

E mult mai bine sa il enervam nu?

Apoi tipul mai zicea ca ar trebui sa fii concis.

Omu are destula dreptate la faza asta... oricum in cazul meu, cei grabiti pot citi doar ce e in italic, ideile principale ale cronicii sunt toate acolo!

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.