(2005) Idiocracy-7/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

19 martie, 2007

(2005) Idiocracy-7/10

Un film despre un viitor plin de idioti (si in care apar doi oameni mediocrii)... nu are cum sa fie o capodopera. Si totusi aceasta satira surprinzator de isteata, loveste acolo unde trebuie si loveste bine, si nici macar poantele mai penibile nu iti pot alunga gandul intunecat... ca viziunea acestui film ar putea sa nu fie chiar atat de departe de o viitoare realitate!

USA/ Engleza/ min 84

Primele secvente ale acestui film, sunt pur si simplu geniale... motiveaza extrem de bine subiectul filmului si definesc foarte bine subiectul satirei. Stim prea bine ce s-a intamplat in ultimii ani... felul in care omenirea a evoluat si cat de departe suntem de viziunile utopice ale anilor 50 si 60. (si chiar mi s-a parut f. distractiv felul in care acest lucru poate fi pus pe o seama genetica ; )

Si astfel exagerand prezentul... filmul creeaza un viitor dystopic ce are in el o doza stanjenitoare de probabilitate. Viziunea nu e neaparat originala (multe dintre teme si stilul sunt atat de cunoscute pentru fanii serialului FUTURAMA)... insa ideea e dusa la un nivel cu mult superior ajungand sa dea vagi impresii de Mad max.

In definitiv filmul e foarte amuzant... si se pare ca motivele de ras, cresc odata cu IQ-ul cu toate ca glumele sunt extrem de simple (chiar tampite), si chiar daca sunt destule sageti aruncate catre aroganta celor „destepti”.

Unii ar spune ca filmul e cretin, si ii cred pe cuvant... mai ales ca e posibil sa se fi simtit, si mai ales daca nu au inteles... ca numai astfel povestea isi putea respecta logica interna!

Subtitrare aici

3 comentarii:

Anonim spunea...

Nice movie! M-a deconectat putin de la realitate. Totusi daca e pe note... sa fie 6! Iar pe Luke Wilson il astept in "Vacancy". Acolo are ocazia sa fie actor. Watch the trailer!

danezia spunea...

cateodata sunt partinitor recunosc!!! mi-a placut subiectul si abordarea, insa intradevar pare de 6!

Anonim spunea...

Nu cred ca filmul "deconecteaza de la realitate". As afirma ca efectul este contrar. Probabil chestie de IQ, asa cum banuie Danezia. Dar nu este totul pierdut: revedeti filmul.
Pe note: 10/10.

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.