(2005) 9-ya rota (The 9th Company / Compania a 9-a) -8/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

18 martie, 2007

(2005) 9-ya rota (The 9th Company / Compania a 9-a) -8/10

Intre inaltator si derizoriul comercial; momente de frumusete ireala si nedorite debusee de patriotism bombastic „9-ya rota” este pana la urma unul din acele filme de razboi ce se merita a fi vazute.

Rusia, Finlanda, Ucraina/ Rusa, Araba / min 130

La vremea lui 9-ya rota, a fost cea mai scump film rusesc produs vreodata, si asta se cunoaste in actiunea exploziva si in efectele speciale mai mult decat decente. Si pentru filmul copie cu darnicie excesele blockbusterelor americane... nu a avut probleme in a isi recupera cu usurinta din incasari costurile de filmare.

Insa pe langa vizionarea extrem de antrenanta si interesanta, filmul reuseste sa creeze cateva momente superbe... filmate extraordinar. Atmosfera deosebita si faptul ca ideea filmului rezoneaza puternic in evenimentele actuale... nu pot decat sa dea si mai multa valoare acestei pelicule despre compania ce duce ultima lupta a razboiului din Afganistan!

Punctele slabe ale filmului sunt o anumita stangacie in abordarea unor scene, lipsa de imaginatie in adaptarea modelului filmului de actiune, exagerarile nostalgice... ignorarea completa a adevarului istoric (de unde si comentariile acide ale vetereanilor) si desigur... unele greseli flagrante... (vezi mai sus)

Subtitrare aici

3 comentarii:

Anonim spunea...

In 1988 erau pantofi "sport". Este posibil ca militarul respectiv sa fi avut asa ceva :) Nu o consider o scapare . In rest , filmul este neasteptat de bun . Merita vazut !!!

danezia spunea...

:) imi place comentariul...e dragut.

1. In armata nu prea te lasa cu asa ceva... mai ales la razboi,

2. In URSS, nu prea aveai de unde sa gasesti asa ceva (sovieticii nu prea faceau adidasi)

3. modelul e unul contemporan.

:D... ma bucur ca ti-a placut si tie filmul, si iti multumesc pentru provocare... stiai prea bine ca nu as fi putut sa o las fara raspuns

Anonim spunea...

Mdea..si mie mi-a placut mult filmul, mai ales pt realismul lui. In legatura cu 'adidasii" aia, nu e model nou ci unul clasic, si in al doilea rand NU sunt ADIDAS, sunt o copie vanduta in piatza, din aia cu 4 dungi in loc de trei, se gaseau si pe vremea lui ceausescu si banuiesc si acolo...si apropo, la aia in companie, vai de mama lor, nu prea conta mult uniforma, ci mai ales echipamentul de lupta. practic am vazt acolo cum erau costumati aia.......cam asta e parerea mea!!!!!

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.