Stranger Than Fiction (Mai mult decat fictiune) 6/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

05 decembrie, 2006

Stranger Than Fiction (Mai mult decat fictiune) 6/10

Acest film nu este amuzant desi e promovat ca o comedie, si nici pe departe atat de profund pe cat ar implica atat de pretentioasa meditatie filozofica despre arta, viata, dragoste si moarte, ce pana la urma aterizeaza fortat in derizoriu

USA/Engleza/ min 113

O sa va intrebati desigur care e problema mea, tocmai am dat un 6 unui film cretin umplut cu sange si atat, si acum o sa pun aceasi nota unui film ce cu siguranta e cu muuuult mai bun.

Raspunsul e simplu: nu mi-a placut. Filmul in definitiv nu e rau, insa pare mai putin un film si mai mult o carte narata, insa inainte de a va trece prin minte...ohh da!, pai asta era si scopul (cat de genial!!), o sa va spun ca nu mai citesc de ceva vreme carti si ma uit la filme... cu un bun motiv.

In al doilea rand filmul ar trebui sa fie o comedie, insa nu cred sa fie intradevar vorba de asa ceva, ahh... pentru a nuanta... umorul e prezent, insa comicul este muuult prea subtil pentru a fi prea des detectat (de obicei apreciez umorul subtil... insa astazi am tras linea). In plus momentele triste le depasesc atat numeric cat si prin forta pe cele amuzante.

In ultimul rand, filmul nu e nici pe departe atat de destept pe cat ar vrea sa para, poate ciudat dar in nici un caz genial. Asa ca in cazul in care o sa va lasati impresionati... eu zic ca e de rau... si ca ar trebui sa reanalizati situatia. Recunosc ca fantezia asta artistico-meditativa nu ar trebui sa aiba nici o logica (si chiar nu are pentru ca tinde sa isi ignore propriile principii), insa desfasurarea lucrurilor pare artificiala si fortata. Asta ca sa nu amintesc de enervantele situatii cu iz de cliseu, si de faptul ca mare parte din partea filozofica este prea transparenta pentru a fi vreo provocare intelectuala.

O dezamagire pe toate planurile ce ar fi meritat insa macar un 7-8, mai ales pentru ca difera al naibii de mult de porcariile pe care le pompeaza astazi Hollywoodul. Pe de alta parte filmul asta tocmai mi-a facut praf inspiratia pt o vreme... si la naiba am si eu o carte de finalizat... darn'it.

O recomandare (limitata) pt toti cei care adora literatura... si o invitatie la niste comentarii mai acide :P.

Subtitrare aici

P.S. fictiunea si implicit filmul... nu ar fi fost mai geniala nici daca s-ar fi oprit la finalul 1.

3 comentarii:

Anonim spunea...

si ziceai ca ai subtitrarea?

danezia spunea...

@anonymous... e si subtitrarea.

Cat despre film, am fost nevoit sa imi reconsider critica f. acida adusa acestui film.

Eram nervos... pentru ca am ramas timp de 1 luna in pana de inspiratie din cauza lui!!!

Filmul asta merita o nota mult mai buna decat 6... e un 8 (foarte bun).
Desigur ca motivele pentru care acest film nu e unul extraordinar... sunt inca valide, chiar daca au fost extrem de tare exagerate la acea vreme!

Anonim spunea...

Film ciudat de bun. Nu ma aspteam de la Ferrel. Good job! Cronica la fel de ciudata!!! Noroc ca a vazut comentariu. Nota 8 justa.

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.